EMITT'te Edirne'ye Yoğun İlgi

EMITT'te Edirne'ye Yoğun İlgi
22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında açılan Edirne standı ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. 

22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) açılan Edirne standı ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Edirne Valiliğinin koordinasyonuyla Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansının katkılarıyla Edirne'nin tanıtımı amaçlanarak açılan stant, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde yer aldı. Edirne'ye ait stantta en büyük ilgiyi, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar'ın "Dünyanın en tatlı acısı" diyerek ziyaretçilere ikram ettiği Karaağaç acı biberi ile Osmanlı saray tatlıları görüyor.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkan Bahri Dinar, fuara getirdikleri biberin yetmediğini, Edirne'den biber sipariş ettiklerini söyledi. Dernek Başkan Yardımcısı Arif Meriç ise badem ezmesi, deva-i misk ve cihannüma tatlılarını tanıtarak ziyaretçilere ikramda bulundu.

Edirne standının yoğun ilgi gördüğünü belirten Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: "UNESCO'da bulunan somut olan ve somut olmayan kültür mirası eserlerimizle, acısıyla tatlısıyla kentimizin tüm güzelliklerini yansıtıyoruz." dedi.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarında yer alan Edirne standı, 28 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek. Edirne Jet Haber