En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak? Memurlar Ocak Ayında Ne Kadar Maaş Alacak?

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak? Memurlar Ocak Ayında Ne Kadar Maaş Alacak?
Memurların 2023'te alacağı zam için geri sayım sürerken, Kasım ayı enflasyon oranı da Pazartesi günü açıklanacak.Pazartesi günkü açıklanacak olan verilerin ardından ise 5 aylık enflasyon verileri belirlenmiş olacak. Ocak...

Memurların 2023'te alacağı zam için geri sayım sürerken, Kasım ayı enflasyon oranı da Pazartesi günü açıklanacak.

Pazartesi günkü açıklanacak olan verilerin ardından ise 5 aylık enflasyon verileri belirlenmiş olacak. Ocak ayının başında ise Aralık ayı enflasyon farkı belirlenirken, memurların alacağı zam miktarı netleşecek.

Memur Maaşlarına Ne Kadar Zam Bekleniyor?

Emekli ve memurlara yapılacak olan zam miktarı 6 aylık enflasyon oranının toplamına göre yapıldığından, aslında net bir veri olmadığını söylemek daha doğru olacaktır. Çünkü, 6 aylık enflasyon farkı toplamı, 3 Ocak 2023'te Aralık ayı enflasyon farkı açıklanınca netleşecek.

Pazartesi Günü 5 Aylık Enflasyon Farkı Belirlenecek 

Yılın ikinci yarısına baktığımızda, şimdiye kadar Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarının enflasyon farkları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 4 aylık enflasyon farkı, %10.45.

Önümüzdeki Pazartesi günü ise Kasım ayı enflasyon farkı açıklanacak. Böylelikle 5 aylık enflasyon farkının toplamı netlik kazanmış olacak.

Öne Çıkan İki Farklı Tahmin Var 

Memur ve memur emeklilerine 6 aylık enflasyon farkına ilave olarak toplu sözleşme oranı da hesaplanarak zam yapılıyor. Beklenen tahminler gerçekleşirse, memur ve yıl sonu enflasyon artışının %60'ı bulması halinde %14.09'luk bir zam olabilir. Eğer yıllık enflasyon artışı %65 çıkarsa da %17.03 oranında zam yapılabilir.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere 6 aylık enflasyon verileri henüz belirlenmediği için net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak, tahminlere göre zam yapılması durumunda şu anda 9.051 TL olan en düşük memur maaşı, 10.300-10.600 TL aralığına çıkabilir.

Her zam döneminde yapılan refah payı artışı ise bu miktarı daha da yükseltecektir.