Enez Belediye Başkanı Bostancı'nın O Sözlerine Tepki

Enez Belediye Başkanı Bostancı'nın O Sözlerine Tepki
Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın yerel basında çıkan "2017 Enez Yılı lafta kalmıştır" sözlerine tepki geldi.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın yerel basında çıkan "2017 Enez Yılı lafta kalmıştır" sözlerine tepki geldi.

2017 Enez Yılı Etkinlikleri Eşgüdüm Komisyonu adına konuşan Ulaş Demiray, Bostancı'ya gerekli yanıtın Enez'de yapılan toplantıda İl Genel Meclisi tarafından verildiğini belirterek: "Bu yılla ilgili olarak İl Genel Meclisinin kendi görev alanında yaptıkları anlatılmıştır. Bunun ötesinde Eşgüdüm Sekreterliği olarak bizim de Sayın Bostancı'ya söyleyeceklerimiz vardır. 2017 yılının Enez yılı ilan edilmesi, en başından beri Sayın Bostancı'yı rahatsız etmiş ve bu etkinliğin içinde hatta başında olmamak için ucuz mazeretler üretmiştir. Bu etkinliğe katılmadığı gibi, Enez bürokrasisinin bu etkinliklerden uzak durması için de çaba sarf etmiştir. Yani bu etkinliği kundaklamaya çalışmıştır." dedi.

İlan edilen Enez yılından beklenen en önemli amacın dikkatlerin Enez üzerine daha da yoğunlaşması, tanıtımın içten dışa doğru daha da genişletilmesi olduğunu belirten Demiray: "Her şey para ve pul değildir. Örneğin Enez'de kaymakamlık tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası2nın bütçesiyle yapılan tanıtımın getirdiği yarar ölçülemez. Elbette Enez Belediyesi ve Enez Kaymakamlığı bu işin başında olabilseydi çok daha önemli sonuçlar alınabilecekti." dedi.

İktidar partiden olan Enez Belediyesinin, İl Genel Meclisindeki iktidar partiden üyelerin de onayladığı bir etkinliğe sırtını çevirdiğini anlatan Demiray: "Bu tanıtım yılı içni bütçe ayırması gereken en önemli kuruluş Enez Belediyesi, 'Niye bu işin bütçesi yok?' diye hesap soruyor. Bu hem suçlu hem haklı olma çabasından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

2017 Enez Yılı ile çalışmaları ve sonuçlarıyla ilgili daha sonra geniş bir açıklama yapacaklarını belirten Demiray, Enez Belediyesinin düzenlediği 23'üncü Enez Av ve Balık Festivaliyle ilgili de konuştu. Demiray; belediyenin festival adı altında üç gün süren, yenilip içilen lay lay lom bir etkinlik yaptığını, Enez'in en kalabalık olduğu dönemdeki bu etkinlikte sadece yorumculara ödenen paranın 110 bin TL olduğunu, bu paranın belediye bütçesinden ödenmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Bu paranın kimlerden hangi vaatlerle alındığının çok şaibeli olduğunu söyleyen Demiray: "Kaldı ki bu para Enez'in tanıtımından çok üç gün boyunca her fırsatta mikrofonu kapıp sahneye çıkan Bostancı'nın kendisini tanıtması için kullanılmıştır. Halbuki tüm yıla yayılarak bu para ile tanıtım için dış ülkelere dönük ciddi altı yedi etkinlik gerçekleştirilebilirdi." şeklinde konuştu.

Bostancı'nın kendisinden başka bir akıl tanımadığını söyleyen Demiray: "Örgütlü ve şeffaf çalışmak yerine işine gelmez. Demokrasi dendiğinden yalnızca kendi seçilmişliğini anlatır. İş üretemez, hatta doğru laf da üretemez. Gerçeği arayan basın mensupları, Bostancı'nın 15 yılda hizmetlerinin ne olduğunu araştırmalı; ondan sonra Bostancı'yı ciddiye alıp almamaya karar vererek onun sözlerini gazetelerine manşet yapmalıdırlar." diyerek sözlerini tamamladı. EJH