Enez'de 'Emek ve Lezzet Günleri' Yapıldı

Enez'de 'Emek ve Lezzet Günleri' Yapıldı
Enez'de düzenlenen Emek ve Lezzet Günleri etkinliği tamamlandı.

Enez Belediyesinin katkıları ile Kartopu Enez Gönüllüleri tarafından düzenlenen "Enez Emek ve Lezzet Günleri" 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Dedeağaç'taki Ainos (Enez) Derneğinin Başkanı Stella Kladara ve beraberindeki Enez kökenli 50 Yunanistan vatandaşının da katıldığı etkinlik Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Enez Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kurt ve Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmet Esengin'in konuşmaları ile başladı.

Enez Emek ve Lezzet Günleri'nde Fotoğraf Sanatçıları Ali Çıtak ve A.Ersin Şenerler; Resim Sanatçıları Tülay Esengin ve Yağmur Berçe Günenç'in sergileri yer aldı. Enez'de ev yapımı lezzetler ve el emeği üretilen eşyalar, kurulan mini pazarda üreticileri tarafından satışa sunuldu. Ayrıca gençler için 'Sahne hazır, haydi gel söyle' sloganıyla kurulan sahnede müzik grupları ve solistler geç saatlere kadar sahne alarak etkinliğe renk kattılar.

Etkinliğin tamamlanmasının ardından değerlendirme açıklaması yapan Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmet Esengin; etkinliğin amacının yöresel değerlerin, lezzetlerin yaşatılması ve yöredeki üretime, özellikle kadınların üretimine ve ekonomisine katkı sağlanması olduğunu söyledi. Esengin: "İlk olmasına rağmen umduğumuzun, beklediğimizin ötesinde başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Elbette ilk olmaktan kaynaklanan pek çok eskik ya da yanlıştan söz edilse de bunun herkes tarafından hoş ve anlayışla karşılandığını gördük. Özellikle ikinci gün; tesadüfen değil, duyarak ve merak ederek gelen ziyaretçi sayısının artması; bu mayanın tuttuğunun önemli bir göstergesiydi." diye konuştu.

"ETKİNLİK BELEDİYEYE EMANET"

Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç'e ve belediye görevlilerine katkıları nedeniyle teşekkür eden Esengin: "Artık bu etkinlik belediye başkan ve yöneticilerimize emanet. Zaten onlar da bu etkinliğin gelecek yıllarda çok daha önceden hazırlanıp duyurularak kapsamlı ve geniş bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiler." dedi.

Enez Emek ve Lezzet Günleri etkinliğinin hedef kitlesinin komşu ülke insanları ile 150 bin civarındaki Saros sahilindeki yaz dönemi sakinleri olduğuna vurgu yapan Esengin: "Bu ilk etkinliğimizde ziyarete gelen ve renk katan Dedeağaç Enezliler Derneği Başkanı Sayın Stella Kladara ve diğer misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikte Saros yöresine yeni ve ilginç bir zenginlik katmak için iyi bir başkangıç yaptığımızı düşünüyoruz." dedi.

Fotoğraflar: A.Ersin Şenerler