Enez'e 200 Bin TL'ye Giriş Takı Yapılacak

Enez'e 200 Bin TL'ye Giriş Takı Yapılacak
Edirne'nin Enez ilçesinde yapılması planlanan giriş takının ihalesi tamamlandı.

Edirne'nin Enez ilçesinde yapılması planlanan giriş takının ihalesi tamamlandı. İlçe girişine yapılması planlanan giriş takının inşasına kasım ayında başlanacak.

İlçe girişine görsel anlamda güzellik katacağı düşünülen giriş takı 24 metre 30 cm uzunluğunda, 10 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğinde olacak. Yapımında serbest kefeki taşı kullanılacağı belirtilen giriş takının iç merdivenleri ve üst zemin yürüyüş yolu traverten mermerden, merdiven korkulukları alüminyumdan, pencere korkulukları ise demirden olacak.

Üzerinde 2 adet Türk bayrağı bulunacak giriş takının gece aydınlatması projektörlerle sağlanacak. Ortalama 200 bin TL değerindeki projenin bütçesinin yüzde 70'lik kısmı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, geri kalan yüzde 30'luk kısmı ise Enez Belediyesi tarafından karşılanacak. Enez Belediye Başkanı Eczacı Abdullah Bostancı, giriş takının şimdiden Enez halkına ve Enez’i ziyaret edenlere hayırlı olmasını diledi.

Bazı vatandaşlar yapılacak olan giriş takının gereksiz olduğunu düşünürken bazı vatandaşlar ise giriş takının Enez'e görsel anlamda güzellik katacağını düşünüyor. EJH