Enez'in Çevre Sorunları Tartışıldı

Enez'in Çevre Sorunları Tartışıldı
Edirne'nin Enez ilçesinde doğa ve çevre sorunları toplantısı düzenlendi. 

Edirne'nin Enez ilçesinde, "Enez'i Etkileyen Doğa ve Çevre Sorunları" toplantısı düzenlendi.

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneğinin öncülüğünde düzenlenen toplantıda Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), Enez Doğal Yaşamı Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (DOĞA-DER), Enez Avcılık ve Atıcılık Derneğinin katılımıyla doğa ve çevre sorunları ele alındı.

Kahvaltı ile başlayan toplantının baş konuşmacısı Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Eşme idi. Eşme, Enez'in çevre sorunlarının Saroz Körfezi'nden ve hatta Trakya'dan ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı. Eşme, Saros Körfezi'nde yapılması planlanan FSRU İskelesi'nin yaratacağı çevre sorunlarıyla ilgili sunum yaptı.

Enez Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Yalçın Bitikli ve Enez DOĞA-DER Başkan Yardımcısı Coşkun İnal da dernekleri adına sunum yaptılar.

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Başkanı ve toplantı moderatörü İsmet Esengin, toplantıya katılan herkesin bir cümleyle de olsa fikirlerini söylemelerini istemesi üzerine toplantıya katılan herkes fikirlerini beyan etti. Toplantının umulanın üzerinde ilgi gördüğünü ifade eden Esengin: "Yerel seçim sürecinde Enez'de sağlıklı bir seçim için ve Enez'in sorun ve ihtiyaçlarını bilen, geleceğe yönelik bir vizyon çizen yerel yöneticilere sahip olması için parti farkı gözetmeksizin bu tür toplantı, yönlendirme ve destek çalışmalarımız sürdürülecektir." şeklinde konuştu ve katkı veren herkese teşekkür etti.