Enuygun'dan Bayram Tatili İçin Rota Önerilerini Sundu

Enuygun'dan Bayram Tatili İçin Rota Önerilerini Sundu
Enuygun.com, 9 güne uzatılan Ramazan Bayramı tatili için vizesiz gidilebilen ve kapıda vize alarak giriş yapılabilecek yurt dışı rotalarını paylaştı.

Enuygun'dan yapılan açıklamaya göre, Ramazan Bayramı öncesindeki 1.5 günün idari izin kapsamına alınmasıyla 6-14 Nisan'da seyahatseverleri 9 günlük tatil bekliyor.

Enuygun.com, bayramı yurt dışında geçirmek isteyenler için çipli kimlik kartı, vizesiz ya da kapıda vize ile girilebilecek ülkelerden en gözde şehirleri sıraladı.

Öneriler arasında ilk sırada yer alan, çipli T.C kimlik kartıyla giriş yapılabilen Gürcistan'ın popüler şehirlerinden Batum öne çıkan destinasyonların başında geliyor.

Enuygun'un ikinci sırada önerdiği Bakü'de tarihi ve modern mimariyi bir arada bulabilme imkanı bulunuyor. Şehrin "İçeri Şehir" olarak adlandıran eski yerleşimi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Enuygun.com'un öneri listesinde yer alıyor. Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, Salamis Antik Kenti, Gazimağusa’nın Suriçi mahallesindeki Othello Kalesi, Lefkoşa meydanındaki Venedik Sütunu, Selimiye Camii gibi çok sayıda tarihi noktası bulunan Kıbrıs’ta yemek ve eğlence de yüksek standartlarda.

Kıbrıs otel seçenekleri arasından kişi bütçesine uygun bir tanesini tercih ederek keyifli bir tatil yapabilme imkanına sahip oluyor. OTEL2024 koduyla Enuygun'dan yapılan rezervasyonlarda 4 bin liraya varan indirimler sunuluyor.

Sadece pasaportla giriş yapılabilen ülkelerden Sırbistan'ın öne çıkan şehri Belgrad, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği alan üzerinde yer alıyor. Eski şehir kısmında, tarihi milattan önceye uzanan heybetli kale Kalemegdan ve çevresi, en çok ziyaret edilen turistik merkez konumunda.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa da vizesiz, sadece pasaport giriş yapılabilen bir rota olarak Enuygun'un önerileri arasında. Bu şehirde Milenyum Köprüsü, Bağımsızlık Meydanı, Njegosev Park, Saat Kulesi, Podgoritsa Niagara Şelaleleri ve İsa’nın Dirilişi Katedrali gibi alanlar öne çıkıyor.

Kapıda vize uygulamasıyla giriş yapılan bilen şehirler

Kapıda vizeyle kolaylıkla giriş yapılabilen Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki dünyaca ünlü tatil merkezi Şarm El-Şeyh de bayram için ideal rotalardan biri.

Türk vatandaşlarını karşılayan bir başka ülke olan Katar'ın başkenti Doha öne çıkan alternatifler arasında. Dünyanın her yerinden seyahatseverlerin favori tatil destinasyonlarından Katar, Basra Körfezi'ne uzanan bir yarımada ülkesi.

Mekke ve Medine gibi İslam aleminin önemli şehirlerinin yer aldığı, hac ve umre için binlerce Türk vatandaşının her yıl ziyaret ettiği Suudi Arabistan'a da kapıda vize ile girilebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı