Er Meydanı'na Devlet Yatırımı

Er Meydanı'na Devlet Yatırımı
Edirne Belediye Meclisinin toplantısında konuşan Belediye Başkanı Gürkan, Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon Projesinin 2017 yatırım programına alındığını söyledi.

Edirne Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 18’i gündem içi olmak üzere 21 madde karara bağlandı. Gürkan, Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon Projesinin 2017 yatırım programına alındığını söyledi.

Kırkpınar Er Meydanı'nı 25 yıllığına şartlı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ettiklerini anlatan Gürkan: "Geçen yıl, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bir mutabakata varmıştık. O mutabakatın ardından belediye meclisi olarak Sarayiçi Mevkisinde bulunan Kırkpınar Er Meydanı'nın geniş anlamda modernizasyonunu yapmayı kararlaştırmıştık. Bu aşamadan sonra Edirne Belediyesi Meclisi olarak Kırkpınar alanın bulunduğu koordinatlarıyla sadece 5 bin dönümlük Sarayiçi alanının sadece Kırkpınar Er Meydanı kısmını 25 yıllığına şartlı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis ettik. Buradaki şart da şuydu, Kırkpınar haftasında Er Meydanı'nı Edirne Belediyesi kullanacak. Yıllık kalan haftalarda da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılacak bir protokolle müştereken kullanacağız." ifadelerini kullandı.

"2018'E KADAR YETİŞMESİ PLANLANIYOR"

Projenin 2018’e kadar yetişmesinin planlandığını belirten Gürkan: "Bu modernizasyon Kalkınma Bakanlığının devlet yatırım programına alınması sözlü olarak tamamlanmıştı. Hafta başında da yazılı olarak resmi bir şekilde devlet yatırım programına alındı Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon projesi. Hem Belediyemiz için, Hem Kırkpınar için hem de yağlı güreş camiası için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Edirne Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısında daha sonra şu maddeler görüşüldü: 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri haftası boyunca vatandaşların Sarayiçi yerleşkesi Kırkpınar alanına ulaşımının sağlanması ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yazısı; Çavuşbey Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne ait olan arsanın mülkiyetinin 30 yıl süre ile bedelsiz olarak Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü’ne devredilmesi; Servis araçlarının hizmet ücretlerinin belirlenmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi; Toplu taşıma seyahat kartlarının faydalanma haklarına ilişkin konunun Ulaşım Komisyonuna havale edilmesi; Edirne Kent Konseyinin bisiklet yolları ile ilgili yazının Ulaşım Komisyonu’na havale edilmesi; Çavuşbey Mahallesi'nde bir binanın kadın merkezi olarak kullanılması için kiralanması süresinin belirlenmesi; Edirne Belediye Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılması; Yunanistan’ın Orestiada kentinde yapılacak olan Gala Gecesine Belediye Tekvando Takımının görevlendirilmesi; Makedonya’da yapılacak olan yaz festivaline Belediye Halk Oyunları Ekibinin görevlendirilmesi; Edirne Belediyesi Su Kanal Müdürü iken vefat eden Sadi Kirezci'nin isminin bir sokağa verilmesi talebinin Cadde ve Sokak isimleri Komisyonuna havale edilmesi; Bulgaristan'ın Burgaz ili Ravda Köyü'ndeki yaz kampına Belediye Halkoyunları ekibinin görevlendirilmesi. EJH