Er Meydanı'nda Sahur

Er Meydanı'nda Sahur
Hıdırellez'in Ramazan Ayı'nın ilk gününe denk gelmesi sebebiyle Er Meydanı'nda Sahur Sofrası kuruldu.

Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nin Ramazan Ayı'nın ilk gününe denk gelmesi sebebiyle Edirne Belediyesi tarafından Er Meydanı'nda 'Sahur Sofrası' kuruldu. Meteorolojinin uyarıları dikkate alınarak Sahur Sofrası, Er Meydanı'nda tribünlere kuruldu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, vatandaşlar ile birlikte sahur yaptı.

Hıdırellez ve Kakava'nın Türk milletinin kültürel zenginliğinin bir unsuru, orucun dini bir gereklilik olduğunu belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp; bu kültürel zenginlikle dinin gerekliliğini birleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Edirne'yi ve Edirnelileri en güzel anlatan şeyin bu etkinlik olduğunu söyleyen Vali Canalp: "Edirneliler gündüzü Kakava Hıdırellez Şenlikleri ile, geceyi de sahurla birleştirebiliyor. Bu birleştirme aslında milletimizin hamurunun ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Evet, Edirneliler böyledir; neşeyi, şenliği beraberce yaşar, ibadetle birleştirmesini bilir." diye konuştu.

Daha sonra Vali Canalp ile eşi Dr. Ayten Canalp, Belediye Başkanı Gürkan ile eşi Esra Gürkan; Fatih Köprüsü'nden Tunca Nehri'ne "Barış, sağlık, bereket, kardeşlik" yazılı çelenk bıraktı. Vatandaşlar da dileklerinin yazılı olduğu kağıtları köprüden nehre attı.