Erdoğan'ın Adaylığının İptali İçin YSK'ye Başvuru

Erdoğan'ın Adaylığının İptali İçin YSK'ye Başvuru
Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının iptal edilmesi için YSK'ye başvurduklarını açıkladı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Geçerli bir üniversite diploması sunamaması" gerekçesiyle cumhurbaşkanlığı adaylığının iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu.

HKP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

""24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AKP Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın; YSK’ye verdiği öğrenim belgelerinin geçersizliği ortaya çıkan belgelerle kanıtlanmış olduğundan, Anayasa’nın 101 ve 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanununun 6. maddelerinde öngörülen seçilme yeterliğine sahip bulunmadığından cumhurbaşkanlığı adaylığının iptaline karar verilmesi ve hakkında TCK'nin 204. maddesinde öngörülen resmi belgede sahtecilik suçundan suç duyurusunda bulunulması' talebinde bulunduk.

Yusuf Halaçoğlu: "Cumhurbaşkanı olmak için 4 yıllık fakülte mezunu olmak gerekir. Erdoğan’ın mezun oldum dediği Sultanahmet’teki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi onun mezun olduğu zaman üç yıllıktı. Bu nedenle Erdoğan’a ait olduğu ortaya atılan diploma sahtedir." diyerek, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilme yeterliğine sahip olmadığını iddia etmiş ve "1981 yılında mezuniyet belgesi almışsın, mezuniyet belgende ne resim var, ne gizli damga var, ne soğuk damga var. Dekanın da mührü yok. İmza var, mühür yok. Kazıntı ve silinti yoktur diyor diğerlerinde resim var, soğuk damga var. Seninkinde niye öyle değil? Oraya not düşülmüş, ‘elden aldım’ diye. Mezuniyet belgenin sonrasında kurulmuş bir üniversiteden nasıl mezun olabilirsin? Marmara Üniversitesi’nin diplomasını nasıl alırsın diye soruyorum ve İşletme mezunu olarak nitelendiriliyor. Halbuki İşletme ile alakası yok." diyerek ısrarla iddialarının arkasında durmuştur.

Halaçoğlu’nun bu iddialarından hemen sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Erdoğan’a ait olduğu söylenen ve bir örneğini YSK’ye sunduğumuz renkli bir diploma basına servis edilmişti. Oysa bu diplomada da Rektör ve Dekan imzaları yoktur. İmzasız diplomanın hiçbir geçerliğinin olamayacağı da son derece açıktır.

Araştırmacı Yazar Ergun Poyraz; Erdoğan’a ait olan diploma aslını yayınlamıştır. Bunun da örneğini YSK’ye sunduk. Erdoğan tarafından İstanbul 15. Noterliğinin 13 Nisan 1994 tarih ve 0424 yevmiye numaralı işlemi ile onaylattırılan diploma ise yukarıda belirtilen ve EK-2 olarak dilekçe ekinde sunulan diplomadan farklılıklar arzetmektedir. Çıplak gözle görülen en önemli farklar şunlardır: Birincisinde Rektör ve Dekan imzaları olmadığı halde Noter onaylı ikincisinde bu imzalar bulunmaktadır. Yine birincisinde mühür olmadığı halde ikincisi mühürlüdür. Dahası her iki diplomanın mizanpajı ve yazı karakteri de birbirinden çok farklıdır. Demek ki bu da sahte bir diplomadır. Fakat her durumda, Erdoğan’ın 1981 yılında mezun olduğu okulun üç yıllık olduğu ve Marmara Üniversitesinin de 1982 yılında kurulduğu kesindir.

Önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine Tayyip Erdoğan’ın sunduğu diploma fotokopisinin sahte olmasına dayanarak yaptığımız suç duyurusunda ise, kafa karıştıran ve adı geçenin üniversite mezuniyeti konusundaki şaibeleri arttıran bir sonuca da Ankara İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ulaşmıştır. Buna göre savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararında (KYOK), Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyerek KYOK vermiştir. Savcılığın bu kararını da YSK’ye sunduk.""