Eski Örgüt Üyesine Tahliye

Eski Örgüt Üyesine Tahliye
Kuzey Irak'ta PKK saflarında bir süre faaliyet gösterdikten sonra örgütten kaçarak Bulgaristan'a giden ve daha sonra iade edilen bir sanık, tutuklu yargılandığı duruşmada tahliye edildi.

Kuzey Irak'ta PKK saflarında bir süre faaliyet gösterdikten sonra örgütten kaçarak Bulgaristan'a giden ve daha sonra iade edilen bir sanık, tutuklu yargılandığı duruşmada tahliye edildi. Sanık kendisinin teslim olduğunu belirterek örgütle bağlantısı olmadığını dile getirdi.

Almanya'da bulunduğu dönemde PKK terör örgütüne katılan ve 9 yıl Kuzey Irak'ta kalan Ulaş K., kaçak olarak giriş yaptığı Bulgaristan'da yakalanarak 3 ay hapis cezası almıştı. 2016 yılının Ağustos ayında Türkiye'ye iade edilen Ulaş K., Edirne'de bulunan Kapıkule Sınır Kapısından teslim alınmıştı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ulaş K.'nin "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılandığı davanın dün görülen duruşmasına tutuklu sanık Ulaş K. ve avukatı katıldı.

Davanın dün görülen duruşmasında Ulaş K.'nin avukatı, dosyada etkin pişmanlık hükümlerinin söz konusu olduğunu yineledi. Ulaş K.'nin avukatı, müvekkilinin beraatını, yargılama bu duruşmada sona ermeyecek ise müvekkilinin adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

Sanık Ulaş K., kendisinin teslim olduğunu belirterek örgütle bir bağlantısı olmadığını söyledi.

Mahkeme, Ulaş K.'nin herhangi bir olaya karıştığına dair bir bilgi olmadığını ve üzerine atılı suçun değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak, Ulaş K.'nin yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Yargılanma ileri bir tarihe ertelendi.

Gündem Gazetesi