Esnafa Fiyat ve Gramaj Denetimi

Esnafa Fiyat ve Gramaj Denetimi
Ticaret İl Müdürlüğü ile Zabıta lokantalara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile müştereken Edirne Belediyesi Zabıtası lokantalara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altın; Edirneli vatandaşların ve misafirlerin gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için mal ve hizmet sunan iş yerlerinde etiket, tarife ve fiyat listelerinin denetimleri ile lokantalarda sunulan yiyecek ve içeceklerin ücretlerinin tarifelerde belirtilen gramajlarda sunulup sunulmadığının kontrollerinin sağlandığını söyledi.

Çeşitli illerden ve yurt dışından gelen vatandaşlar sebebiyle Edirne'de her zaman yoğunluk yaşandığını ifade eden Altun: "Esnafımızın; tüketicilerle herhangi bir sorun yaşamaması, tüketici memnuniyeti odaklı ticareti kurallarına göre sürdürülebilir yapması gerekmektedir. Yapılan denetimlerde idari para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları bakımından; 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. Maddesi amir hükümleri gereği, perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerinde kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dahil satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içerek etiket konulması; etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde uygun yerlere asılması zorunludur. İl Müdürlüğümüzce, hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listelerin bu madde hükmüne göre düzenlenerek asılması gerektiği yönünde uyarılar yapılmaktadır. Esnafımızın gerekli duyarlığı göstermesi gerekmektedir. Yönetmeliğe aykırılığın tespiti halinde her ürün çeşidi için 339,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır." açıklamasını yaptı.