ETSO Ücretsiz Bulgarca-Yunanca Kurs Kayıtları Devam Ediyor

ETSO Ücretsiz Bulgarca-Yunanca Kurs Kayıtları Devam Ediyor
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek Bulgarca ve Yunanca dil kurslarına kayıtlar devam ediyor.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), üyelerinin ekonomik ve ticari faaliyetlerini teşvik etmek üzere üyeleri ve çalışanlarına yönelik Bulgarca ve Yunanca dil kursu düzenleyecek.

Edirne ekonomisi için ihracatın ve komşu ülkelerle ticaretin önem kazandığı bu günlerde, esnaf ve işletmelerin dış pazarlara açılmada yaşadıkları önemli engellerden biri olan yabancı dil sorununun bu kurs ile kaldırılması planlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ETSO arasında imzalanan protokol kapsamında 136 saatlik Yunanca ve Bulgarca dil kursu açılacak. Kurs ücretsiz olacak ve hafta içi mesai saatleri dışında ETSO toplantı salonunda yapılacak. Kontenjan 60 kişiyle sınırlı olup kursla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler 23 Kasım 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar ETSO AB ve Dış İlişkiler Bölümünden Melike Tatlı ile iletişime geçilebilecek (0284 225 10 14 - Dahili: 121 / meliketatli@etso.org.tr).

Kurslara başvuru formuna ETSO'nun internet sitesinden ulaşılabilir. (

Bulgarca ve Yunanca dil kurslarıyla ilgili ETSO'dan yapılan açıklamada: "Yunanistan’a ve Bulgaristan’a komşu olması sebebiyle ilimiz stratejik bir konumda bulunmaktadır. Komşu ülkelerimizden yoğun olarak alışverişe gelen turistler bulunmakta ve üyelerimiz bu ülkelere ihracat yapmaktadır. Komşularımız ile olan ticari ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşımak üzere odamız, üyelerine yönelik Yunanca ve Bulgarca dil kursu düzenleme kararı almıştır. Bu kurs sayesinde üyelerimizin ekonomik alanda rolünün kuvvetlendirilmesi ve ticari faaliyetlerini genişleterek sınırların ötesine geçmelerine destek olunması amaçlanmaktadır." denildi.

Fotoğraf: Arşiv