ETUS Dünya Gündeminde

ETUS Dünya Gündeminde
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği, tanıtım kataloglarında ETUS'a yer verdi.

90 farklı ülkeden binlerce üyesi bulunan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), tanıtım kataloglarında ETUS'a yer verdi.

UITP tarafından Dubai'de gerçekleştirilecek olan "Bireysel Olarak İşletilen Toplu Taşımanın Formalizasyonu" konulu çalıştayının tanıtım kataloglarında Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) yer aldı. UITP daha önce Belçika'da gerçekleştirilen toplantıya Edirne Belediyesi ve ETUS'u davet etmişti.

ETUS'un yenilikleri ve ilkleriyle ülkemizde olduğu kadar dünyada da farkındalık yarattığını belirten ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik: "UITP daha önce Edirne Belediyesini ve ETUS'u özel davetle Belçika'ya çağırarak toplu ulaşımda kurumsallaşma konusunda bizleri örnek göstermişti. Nisan ayı içerisinde Dubai'de yapılacak olan çalıştayın toplantı broşürlerinde ve dokümanlarında ETUS yer aldı." şeklinde konuştu.

UITP NEDİR?

1885 yılında kurulan ve 90 farklı ülkeden 3100'den fazla üyesi bulunan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), toplu taşımacılık sektöründe dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu. Bünyesinde toplu taşımacılık işletmecileri, yerel ve ulusal düzenleyici idareler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlar yer alıyor. Edirne Jet Haber