ETUS Zamlandı

ETUS Zamlandı
Edirne Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısında ETUS'a ve taksiye zam kararı çıktı.

5 Eylül 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen Edirne Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısında 11 madde görüşüldü. Meclis'ten ETUS'a ve taksiye zam kararı çıktı.

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda şehir içi toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) tarafından yapılan başvuru üzerine Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı rapor basın mensupları ve izleyicilere açıklanmadan onaylandı. Şehir içi toplu ulaşıma zam, CHP ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. AK Partili üyeler ise ret oyu kullandı. Şehir içi toplu ulaşımda öğrenci 1,81 TL, sivil 2,54 TL ve nakit biniş 3 TL oldu. Zamlı tarife ilerleyen günlerde uygulanmaya başlanacak.

TAKSİYE ZAM

Taksici esnafının zam isteğini değerlendiren Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı rapor da yine basın mensupları ve izleyicilerle paylaşılmadan onaylandı. Buna göre taksimetre açılış ücreti 4,25 TL, mesafe tarifesi kilometre başına 3 TL, her 100 metrede 0,30 TL, bekleme zaman tarifesi saatte 24 TL, her 1 dakikada 0,40 TL oldu. Yolculuk başına minimum ücret ise 10 TL olarak belirlendi.