ETUS Zammı Belli Oldu

ETUS Zammı Belli Oldu
Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda toplu ulaşıma gelecek zam belirlendi.

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda toplu ulaşıma gelecek zam belirlendi.

Edirne Belediye Meclisi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplandı. Toplantıda 12 gündem içi ve 2 gündem dışı olmak üzere 14 madde karara bağlandı.

Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunun, rahmetli Su ve Kanalizasyon Müdürü Sadi Kirezci'nin isminin evinin yakınlarındaki bir caddeye verilmesi ile ilgili almış olduğu kararın mecliste oylamaya sunulmadan önce söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürü, değerli çalışma arkadaşımız Sadi Kirezci’yi geçtiğimiz aylarda kaybetmiştik. Bir kez daha sevgili kardeşimize Sadi Kirezci’ye Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz. Sayın Fevziye Kirezci’nin bir dilekçesi vardı. Onu ad verme komisyonuna havale etmiştik. Ad verme komisyonumuz da Sadi Bey’in evinin olduğu sokakta uygun bir cadde bulmuş, oraya adının verilmesini teklif etmiş." dedi.

TOPLU ULAŞIMA ZAM

Temmuz ayı belediye meclisi toplantısında 1 lira 90 kuruş olan normal biniş ücretinin 2 liraya, 1 lira 35 kuruş olan öğrenci biniş ücretinin ise 1 lira 45 kuruşa çıkarılması için teklifler sunulmuştu. Konu Ağustos ayı meclisinde görüşülmek üzere ertelenmişti. Plan ve Bütçe Komisyonunun hesaplamalarıyla zam oranları tekrar belirlendi. 1 lira 90 kuruş olan normal biniş ücreti 2 lira 10 kuruşa, 1 lira 35 kuruş olan öğrenci biniş ücreti ise 1 lira 50 kuruşa yükseldi. Kartsız biniş fiyatlarında ise bir değişiklik olmadı. Kartsız nakit binişler 2 lira 50 kuruş olarak ücretlendirilecek. EJH