ETUS'un Yeni Tarifesi

ETUS'un Yeni Tarifesi
Belediye Meclisinden ETUS'a zam kararı çıktı. İşte yeni ETUS ücretleri...

Edirne'de şehir içi toplu ulaşım sistemi biniş ücretlerine zam yapıldı. Edirne Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısında oy birliği ile kabul edilen kararın ardından yeni biniş ücretleri öğrenci için 2,15 TL, sivil için 3 TL oldu. Nakit binişler ise 3,50 TL olarak belirlendi.

ETUS'un zam talebi ve Meclis Üyeleri Kerim Kazan ile Feridun Acar'ın öğrenciler için 1,81 TL olan toplu taşıma ücretinin 1,25 TL'ye indirilmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmüştü. Edirne Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısında oylamaya sunulan karar oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle ETUS'un yeni tarifesi öğrenci 2,15 TL, sivil 3 TL, nakit biniş 3,50 TL olacak.

Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan karar metninde; 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununda yer alan "Taşıma birlik veya kooperatiflerine belediye bütçelerinden toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanacaklara ilişkin gelir desteği ödemeleri yapılabilir" maddesinin 5393 Sayılı Belediye Kanununda yer almaması sebebiyle Edirne Belediyesi tarafından ETUS'a biniş başına ödeme yapılamadığı, öğrenci biniş ücretinin 1,81 TL'den 1,25 TL'ye indirilmesi halinde toplu taşıma hizmetinin sürdürülebilir olmaktan çıkacağının değerlendirildiği belirtildi.

ETUS'UN YENİ TARİFESİ

Kentkart ile binişlerde indi-bindi ücreti öğrenci için 2,15 TL, sivil için 3 TL olarak belirlendi. Mesafeye göre ücretlendirme sisteminin devam etmesine ve böylelikle öğrenci binişlerinde %18 ila %98; sivil binişlerde %18 ila %36 oranında indirim yapılmasına karar verildi. Bunun için iniş binişten itibaren en fazla 30 dakika içerisinde elektronik biniş kartının, iade cihazlarına okutulması gerekiyor.

[irp posts="7116" name="ETUS Güzergahlarında Değişiklik!"]

AKTARMALAR ÜCRETSİZ

Alınan karara göre; Kentkart kullanılarak yapılan binişten itibaren 45 dakika içerisinde yapılacak aktarma amaçlı ikinci binişlerde %50 olan indirim oranı %100'e çıkarıldı. Böylelikle Kentkart ile yapılan öğrenci ve sivil binişlerinde 45 dakika içerisinde yapılan aktarmalar ücretsiz olacak.

[irp posts="13673" name="ETUS Şoföründen Yolcuya Şiddet (Video)"]

[irp posts="15712" name="ETUS Şoförü, Görme Engelli Öğretmeni Darp Etti"]

ÖRNEKLE ANLATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni fiyat tarifesini örneklerle anlattı. Gürkan: "Bankalar durağından binip SGK durağında inen sivilin kartından 3 TL çekilecek. İndikten sonra geri ödeme noktasına kartını okutan vatandaşa geri ödeme yapılacak ve cebinden çıkan toplam ücret 1,82 TL olacak. Bankalar durağından binip SGK durağında inen öğrencinin kartından 2,15 TL çekilecek. İndikten sonra geri ödeme noktasına kartını okuttuklarında ödediği toplam ücret 1,42 TL olacak. Kıyık'tan binip Orduevi'nde indim, 3 TL ödedim. 45 dakika içerisinde Orduevi'nden bindim, terminalde indim. İkinci binişte 0 TL ödeyeceğim." dedi.