EYT'de Son Durum: Cumhurbaşkanı 'Yaş Sınırı Olacak mı' Sorusunu Cevapladı

EYT'de Son Durum: Cumhurbaşkanı 'Yaş Sınırı Olacak mı' Sorusunu Cevapladı
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günkü Kabine toplantısından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis takvimini açıklamıştı. Bunun üzerine ise gerçekçi ve kapsamlı bir çalışma yapılacağının altını...

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günkü Kabine toplantısından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis takvimini açıklamıştı. Bunun üzerine ise gerçekçi ve kapsamlı bir çalışma yapılacağının altını çizmişti.

Diğer yandan da Türkmenistan'da gerçekleştirilecek olan zirveye katılmak üzere yola yola çıkacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçuştan önce gazetecilere Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamalarında ise Aralık ayı sonunu işaret etti.

Yaş Sınırı Olacak mı?

Türkmenistan'daki zirveye katılmak için yola çıkmak üzere olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nın önünde gazetecilere açıklamalar yaptı. Gazetecilerin 'EYT'de yaş sınırı olacak mı' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.

"2023'te Masamızdan Bunu Kaldırmış Olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'e EYT konusunu masamızdan kaldırmış olarak gireceğiz sözlerinin yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil uzun zamandır çalışıyoruz.

EYT'de Son Durum: Cumhurbaşkanı 'Yaş Sınırı Olacak mı' Sorusunu Cevapladı

Bakan Nebati'den EYT Açıklaması 

Öte yandan geçtiğimiz gün gazetecilerin EYT sorusuna 'EYT mi?' şeklinde cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT'ye yönelik açıklama yaptı:

Önümüzdeki dönemde, küresel emtia fiyatları, döviz kuru gelişmeleri ve beklentilerde görülecek iyileşmelerle birlikte gerek tüketici gerek üretici enflasyonunda düşüşler devam edecektir. Her ay bu düşüşler gerçekleşecektir. EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak titizlikle yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır.