Fay Hattı Kırıldı

Fay Hattı Kırıldı
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde pek çok vatandaş hayatını kaybederken daha sonra Gaziantep’te 6,4 ve 6,5 şiddetindeki depremler yıkıma sebep oldu. Bu...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde pek çok vatandaş hayatını kaybederken daha sonra Gaziantep’te 6,4 ve 6,5 şiddetindeki depremler yıkıma sebep oldu. Bu kez de Hatay 6,4 şiddetinde sallanarak bir kez daha deprem oldu. Üst üste yaşanan bu deprem felaketi Kilis, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da büyük yıkımlara sebep olurken uzmanlardan yeni uyarı gecikmedi.

Akşam saatlerinde Hatay’da yaşanan deprem 6.4 büyüklüğünde olarak korku ve paniğe sebep oldu. Deprem bölgesinde olan hasarlı binaların yıkıldığı açıklanırken uzman isimler de depremle ilgili yeni açıklama yaptı. İlk açıklama Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den geldi. Hasan Sözbilir tarafından yapılan açıklamada:

“İlk büyük depremden sonra kırılan fayın güney ve kuzey ucunda gerilim birikimi olmuştu. Antakya fayı bu strese dayanamadı ve kırıldı. Büyük deprem Antakya fayını tetikledi. Geçen hafta bu fay üzerinde yaptığımız gözlemlerde fayın kırılmaya karşı zorlandığını gösteren çatlaklar gözlemiştik” denildi.