FETÖ Suçlamalarını Reddetti

FETÖ Suçlamalarını Reddetti
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve hakkında dava açılan dershane öğretmeni ilk kez hakim karşısına çıktı.

FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve hakkında dava açılan dershane öğretmeni ilk kez hakim karşısına çıktı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından dava açılan, sohbet hocalığı yaptığı iddia edilen ve FETÖ ile bağı bulunduğu gerekçesiyle kapatılan özel bir dershanede öğretmen olan İsmail M. ilk kez hakim karşısına çıktı. Kocaeli'de tutuklu bulunan ve duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan İsmail M., hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi. 6 aydır tutuklu bulunan İsmail M.: "Yere böcek ters düşse üstüne basılmasın diye kaldırıp, kenara koyan bir insanım. Bu kadar ağır bir suçla suçlanmayı kabul etmiyorum." dedi. Hakkındaki iddialarla ilgili somut delillerin gösterilmesini isteyen M., kendisi hakkında kod adı kullandığını ifade eden M.K.'nin beyanına ilişkin: "Neye dayanarak kod adı kullandığımı söylüyor bilmiyorum. Ben bunu kabul etmiyorum." dedi. Yine bir başka tanık A.T.’nin kendisinin polis memurlarına sohbet hocalığı yaptığına dair beyanına da "Pişmanlık yasasından faydalanmak için hakkımda böyle bir beyanda bulunmuştur." dedi.

Gündem Gazetesinde yer alan habere göre; ByLock kullandığını kabul etmediğini de ifade eden M., kaçma şüphesi olmadığını belirterek, adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti. İsmail M.’nin avukatı da savunmasının ardından İsmail M.’nin 2013 yılında karaciğer nakli olduğunu ve sağlık açısından riskli durumda olduğunu belirterek, müvekkilinin bir ya da birden fazla adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirmenin ardından İsmail M.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, yargılamayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme ayrıca, önümüzdeki celse M.K., A.T. ve M.A.’nın tanık olarak dinlenmelerine karar verdi.