Gaziantep İslahiye'de Arama Kurtarma Çalışmaları Sona Erdi

Gaziantep İslahiye'de Arama Kurtarma Çalışmaları Sona Erdi
Gaziantep İslahiye'de depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının bittiğini dile getiren Bingöl Valisi Kadir Ekinci, buradaki ekipleri Maraş ve Hatay'a göndermeye başladıklarını ifade etti.İslahiye ilçesinde Koordinatör...

Gaziantep İslahiye'de depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının bittiğini dile getiren Bingöl Valisi Kadir Ekinci, buradaki ekipleri Maraş ve Hatay'a göndermeye başladıklarını ifade etti.

İslahiye ilçesinde Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

2 Bine Yakın Kişi Görev Aldı

Vali Ekinci, "İslahiye ilçesindeki vatandaşlarımızın problemlerini giderme çabası içerisindeyiz. Halen hasar tespitlerimiz devam ediyor. Yaklaşık 200 apartman enkaz haline gelmiş durumdaydı. Bunların arama tarama faaliyetlerini tamamen bitirdik. 2 bine yakın kişi arama kurtarma faaliyetlerinde görev aldı. Ekiplerimizi peyderpey Kahramanmaraş ve Hatay'a göndermeye gayret ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Islahiye'de şimdiye dek 1368 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1500 civarında yaralının olduğunu söyleyen Vali Ekinci, "Hayatını kaybedenlerin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bundan sonra cenaze beklemiyoruz. Sağlık hizmetlerimizde bir aksaklığımız yok. Eczane ve gıda ihtiyacımız yok. AFAD ve TOKİ tarafından planlanan konteynerlerin gelmesinde fayda var. Bir taraftan geliyor ancak ne kadar gelirse o kadar faydası var. Konteyner ihtiyacımız oluşabilir. Bunları giderirsek çok daha sağlıklı sonuca ulaşırız diye düşünüyorum." dedi.