'Geleceğe Nefes'te Edirne 5. Sırada

'Geleceğe Nefes'te Edirne 5. Sırada
Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında hedeflenen adete oranla en çok fidanın sahiplenildiği iller sıralamasında Edirne 5. sırada yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında 11 Kasım 2019'da 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan dikilecek. Bu fidanlar, gelecegenefes.com internet sitesinde ücretsiz olarak sahiplenmeye açıldı. 11 milyon fidan kısa sürede sahiplenildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak konusundaki bu heyecana karşılık fidan sahiplenme kampanyasını devam ettirme kararı aldı. Şimdiye dek sahiplenilen fidan sayısı 13 milyon 495 bin oldu. Yani hedefleneni sayının %122'sine ulaşıldı.

Kampanya illere göre incelendiğinde Edirne'de 122 bin 500, Tekirdağ'da 86 bin, Kırklareli'de 80 bin, İstanbul'da 177 bin ve Ankara'da 240 bin adet fidanın hedeflendiği görülüyor. Neredeyse Türkiye'nin tüm illerinde hedeflenen fidan sayısının üzerine çıkıldı ve fidanlar sahiplenilmeye devam ediyor. Sitede yer alan 'İlk 5' sıralamasında, hedeflenene oranla sahiplenilen fidan sayısının en çok olduğu 5 şehir yayınlanıyor. Bunlar sırasıyla Manisa, Isparta, Bingöl, Tunceli ve Edirne olarak gözüküyor. Edirne'de 122 bin 500 adet fidan hedeflenmişken 190 binden fazla fidan sahiplenildi. Bu oran, fidan sahiplenmeleri devam ettiği için, ilerleyen günlerde değişebilir.

Kampanyanın hedeflenen adete ulaşmasını ardından Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada: "Teşekkürler Türkiye, 'Geleceğe Nefes' seferberliğinde 11 Kasım 2019'da 81 ilde 2023 noktada dikilecek 11 milyon fidanı kısa sürede sahiplendiniz. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak konusundaki bu heyecana karşılık fidan sahiplenme kampanyamıza devam ediyoruz. Sahipleneceğiniz veya bağışlayacağınız fidanları 11 Kasım sonrasında da toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Haydi Türkiye bir gün değil, her gün geleceğe nefes olmaya..." dendi.

Geleceğe Nefes seferberliği kapsamında her ilde fidan dikim töreni gerçekleştirecek. Fidan dikim törenlerinin Edirne'deki adresi ise Edirne Merkez Kestanelik Kışlası Mevkii Ağaçlandırma Sahası olarak belirlendi.