Gemlik’te Açılış Heyecanı: TOGG Fabrikası Açılıyor!

Gemlik’te Açılış Heyecanı: TOGG Fabrikası Açılıyor!
Türkiye’nin önemli projeleri arasında yer edinen TOGG fabrikası açılıyor. TOGG’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü bugün birkaç saat sonra açılacak. Açılıştan önce Bursa – Yalova karayolu üzerinden tesise...

Türkiye’nin önemli projeleri arasında yer edinen TOGG fabrikası açılıyor. TOGG’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü bugün birkaç saat sonra açılacak. Açılıştan önce Bursa – Yalova karayolu üzerinden tesise ulaşımı sağlayan kavşaklara TOGG yazılı yeni tabelalar yerleştirildi.

Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından TOGG için İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı da düzenlendi. Yaklaşık olarak 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanan TOGG Gemlik Kampüsü bugün sonunda açılıyor. Kampüsün açılışı saat 16:00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katılacağı törenle yapılacaktır.

TOGG Yollarda Olacak!

TOGG Gemlik Kampüsü’nde gerçekleştirilecek açılıştan sonra seri üretime geçmesi düşünülen Türkiye’nin akıllı otomobili TOGG:

Anadolu, Gemlik, Kula, Kapadokya ve Pamukkale adlarıyla Türkiye’nin Renkleriyle yollarda boy gösterecek!

Türkiye’nin İlk Yerli Otomobili Devrim’de Kampüste Yer alıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılacak olan TOGG Gemlik Kampüsü’nde Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim ile TOGG araçları sergilenecek. 1961 yılında Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in isteği üzerine Türkiye’nin ilk yerli otomobili olma konumunda olan Devrim, TOGG Kampüsünde boy gösteriyor. Davetliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Devrim C-SUV ve Sedan modeliyle sergilendi.

Açılışa katılım sağlayan bazı davetliler burada yer alan simülasyona binerek TOGG’un birebir sürüş deneyimini yaşadı. Ayrıca TOGG araçlarının gövde ve batarya kısımlarının da sergilendiği alanda akıllı şarj istasyonlarının da tanıtımı yapıldı.

TOGG Yeni Projelere İlham Olacak!

TOGG fabrikası açılışına katılan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı yani kısaca (BEBKA) Genel Sekreteri Zeki Durak tarafından bir konuşma yapıldı. Gemlik Kampüsü’nde TOGG araçlarının sergilendiği alanları gezen Durak tarafından yapılan açıklamada TOGG’un vizyoner bir proje olduğu belirtildi. Zeki Durak:

"Bizler bölgemizde hem girişimcileri artırmak hem de gençlerimize yön vermek istiyoruz. TOGG  aslında tek başına bir otomobil değil aynı zamanda geleceğimize de bir yatırım. Ülkemizde 'Biz bunu başarabilirizin mesajını vermek çok önemli. Bursa çok heyecanlı, bölgemiz çok heyecanlı, ülkemiz çok heyecanlı. Burada olmaktan da bu tarihi ana şahitlik etmek adına büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

Girişimcilerinde desteklediği TOGG projesiyle ilgili çalışmalar yaptıklarına da değinen Zeki Durak sözlerine:

"Önümüzdeki dönemde de bunun artarak devam etmesini istiyoruz. Gençlerimizin TOGG'a yeni aplikasyonlar geliştirmelerini, yine otomotiv sektörü olsun, ulaşım sektörü olsun, uzay teknolojileri olsun, raylı sistemler olsun bu konuda yeni teknolojiler geliştirmelerini destekliyoruz. Ülkemizden inşallah TOGG'un çıktığı gibi daha büyük girişimciler çıkması ve dünya markası haline gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde devam etti.