Gençlere Büyük Müjde! Birçok Gence Ücretsiz Avrupa Tren Bileti Veriliyor

Gençlere Büyük Müjde! Birçok Gence Ücretsiz Avrupa Tren Bileti Veriliyor
Avrupa Birliği (AB) tarafından gençler için atılan adım dikkat çekti. Üye ülkeler ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerdeki 18 yaşında olan 35 bin gence, Avrupa'yı gezebilmeleri için ücretsiz tren biletleri...

Avrupa Birliği (AB) tarafından gençler için atılan adım dikkat çekti. Üye ülkeler ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerdeki 18 yaşında olan 35 bin gence, Avrupa'yı gezebilmeleri için ücretsiz tren biletleri verilecek.

AB'nin "Erasmus+" programının "DiscoverEU" projesi kapsamında 18 yaşındaki gençler, internet üzerinden başvura yaparak 30 güne kadar geçerli ücretsiz bilet kazanma şansı yakalayacak.

Ücretsiz tren biletleri, AB üyesi ülkelerin ve Erasmus+ programına dahil olan ülkeler İzlanda, Liechtenstein, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye'nin vatandaşı olan ya da  bu ülkelerde yasal olarak yaşayan gençlere verilecek.

Ücretsiz Avrupa Tren Bileti İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

1 Temmuz 2004 ile 30 Haziran 2005 arasında doğanların "https://youth.europa.eu/discovereu_en" sayfasındaki  soruları 29 Mart 2023 tarihine kadar cevaplaması gerekiyor.

Seçilen gençler biletlerini 15 Haziran 2023 ile 30 Eylül 2024 arasında en fazla 30 gün boyunca Avrupa ülkelerinde kullanabilecek.

AB'nin 2018 yılından bu yana devam ettirdiği proje kapsamında şimdiye dek yaklaşık 200 bin gence ücretsiz tren bileti verildi.