'Gençlik Yürüyüşü'ne Davet

'Gençlik Yürüyüşü'ne Davet
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirne halkını 'Gençlik Yürüyüşü'ne davet etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirne halkını 'Gençlik Yürüyüşü'ne davet etti. Yürüyüş 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 21.15'te Şükrüpaşa İlköğretim Okulu'nun (Ayşekadın) yanıda başlayacak.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Türk milletinin yorgun ve yenik düştüğünü ifade eden Gürkan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak" inancıyla 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıktığını ve attığı bu adımın Türk milletini tekrar ayağa kaldıracak önemli bir başlangıç olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da fitillediği bu ateşin dalga dalga tüm ülkeye hakim olduğunu belirten Gürkan: "Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bu ateş, bu aydınlanma meşalesine o günden bu güne kadınıyla, erkeğiyle sahip çıktık. Hiç kuşkusuz ki 99 yıldır hiçbir zaman sönmeyen bu ateş yolumuzu aydınlatmaya; Türk gençliği sonsuza kadar demokrasiye, cumhuriyete nefes alamaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk ilke ve inkılapları ışığında geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, bilime ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran, vicdan ve sağduyuya sahip gençlerimizin ve yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda canını feda eden kahraman şehitlerimiz rahmetle anıyorum." dedi. Edirne Jet Haber