Geriye Tabelası Kaldı

Geriye Tabelası Kaldı
Edirne'nin çeşitli yerlerine bırakılan ahşap kedi köpek yuvalarından biri kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Kulübeden geriye, kulübeyi yaptıran kuruluşu belirten bir tabela kaldı.

Orman ve Su İşleri Şu Müdürlüğü ile Edirne Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) işbirliğinde Edirne'nin çeşitli yerlerine dağıtılan ahşap kedi köpek yuvaları soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının sığınağı oldu. Barış Parkı'nın (Gölet) çamlık alanına bırakılan kulübe kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Kulübeden geriye, kulübeyi yaptıran kuruluşu belirten bir tabela kaldı.

Geçen kış aylarında havanın iyice soğuduğu günlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne Birinci Bölge Şube Müdürlüğü ve Edirne Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) işbirliği ile yapılan kedi köpek evleri, sahipsiz sokak hayvanlarının yuvası olmuştu. Sokak hayvanlarının üzerindeki kışın olumsuz şartlarını azaltmak için yapılan proje kapsamında 40 köpek ve 10 kedi evi, kentin çeşitli noktalarına dağıtılmıştı. Kedi köpek evleri kış aylarında sahipsiz sokak hayvanları için yuva oldu.

Gündem Gazetesinin haberine göre, Suni Gölet olarak da bilinen Barış Parkı'ndaki çamlık alana bırakılan kulübe çalındı. Ahşap kulübeden geriye sadece kulübeyi yaptıran kuruluşu belirten tabela kaldı. Ahşap kulübenin yakacak olarak kullanmak amacıyla çalındığı sanılıyor.