Göletten Bakın Ne Çıktı!

Göletten Bakın Ne Çıktı!
Edirne'de belediye tarafından yenileme çalışmaları başlatılan Barış Parkı'ndaki suni göletteki suyun boşaltılması sırasında havuzlardan çıkanlar vatandaşları hayrete düşürdü.

Edirne'de belediye tarafından yenileme çalışmaları başlatılan Barış Parkı'ndaki suni göletteki suyun boşaltılması sırasında havuzlardan çıkanlar ekipleri ve vatandaşları hayrete düşürdü. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Barış Parkı'ndaki çalışmaların yaklaşık 2 ayda tamamlanacağını söyledi.

Edirne'de Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan Barış Parkı'ndaki yenileme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak parkta bulunan göletteki suyun boşaltılması tamamlandı. Yaklaşık dört gün süren boşaltım sürecinde göletten 11 bin metreküp su tahliye edildi. Bu arada suyun azalmaya başlamasıyla birlikte gölet tabanından önemli oranda çöp ve vatandaşlar tarafından çok önceden atıldığı ve ürediği anlaşılan balıklara rastlandı.

Bunun üzerine suyun tahliyesini durduran ekipler, gölet içerisindeki balıkları toplamaya başladı. Vatandaşlar tarafından gölete atıldığı ve zaman içerisinde ürediği tespit edilen balıklardan bazılarının çok büyük olması hem ekipleri hem de çalışmayı izleyen vatandaşları hayrete düşürdü. İrili ufaklı çok sayıda yayın ve sazan balığı doğal ortama bırakılmak üzere ekipler tarafından kepçelere toplanarak kovalara konuldu.

Suyun çekilmesiyle gölet dibindeki önemli oranda çöp biriktiği de belirlendi. 2 ton olduğu tahmin edilen plastik poşet, şişe, meşrubat kutusu ve çeşitli kullanılamaz haldeki küçük eşyalar gölet tabanından ekipler tarafından toplanmaya başladı.

Çalışmaların bir bölümünü yerinde inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, parkta bulunan gölet izolasyonunun yaklaşık 1 ay süreceği, tüm alanın peyzaj çalışmalarının da devam edeceğini ifade etti. Gürkan, tüm çalışmaların 2 ay içerisinde bitirilmesini planladıklarını söyledi.

Gölette uzun zamandır kötü bir koku olduğunu belirten Gürkan: "Suyun çekilmesiyle mevcut tabanın parçalandığını gördük. Bu durum, su kaybına neden oluyordu. Şimdi tabanı komple kaldırıp yeni ve geçirgen olmayan daha ileri bir teknolojiyle üretilen malzemeyle kaplayacağız. Park çok daha modern bir hale getirilecek. Üzüldüğümüz nokta göletin dibinden çıkan çöpler. Bu çöpler tabanda birikiyor ve sonrasında o istemediğimiz ve halkımızı rahatsız eden kokular meydana geliyor. Balıklar da bu kokuya sebep oluyor. Bunun tekrarının önüne geçilmesi için halkımızdan destek istiyoruz. Biz bu parkları yapıyoruz ve halkımıza emanet ediyoruz. Yeni gölete de bu şekilde çöp atılmasının önüne geçebilmemiz için vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyorum." dedi. EJH