Günün Dikkat Çeken Haberleri (23.01.2018)

Günün Dikkat Çeken Haberleri (23.01.2018)
23 Ocak 2018 tarihinin dikkat çeken başlıklarını Edirne Jet Haber olarak sizler için derledik. 

23 Ocak 2018 tarihinin dikkat çeken başlıklarını Edirne Jet Haber olarak sizler için derledik.

ERGENE NEHRİ TAŞTI

Debisi yükselen Ergene Nehri, Edirne ve Kırklareli'de bazı noktalarda yatağından çıktı. Haber detayı için buraya tıklayınız.

GIDA ZEHİRLENMESİ

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde bir fabrikada çalışan 13 işçi, yedikleri öğle yemeğinin ardından rahatsızlandı. İşçiler ishal ve karın ağrısı şikayetiyle Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine başvurdu. İşçiler tedavi sonrasında taburcu edilirken Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

311 KAÇAK VE SIĞINMACI YAKALANDI 

Edirne Merkez'e bağlı köylerde ve İpsala, Uzunköprü, Meriç ilçelerinde Jandarma tarafından yapılan denetimlerde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 311 kaçak ve sığınmacı yakalandı. Yakalanan kaçak ve sığınmacıların Afganistan, Bangladeş, Filistin, Pakistan, Irak, İran ve Suriye uyruklu oldukları tespit edildi.

FETÖ'DEN ARANAN ÖĞRETMEN YAKALANDI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan öğretmen U.A. (26), Edirne'de Jandarmanın durdurduğu araçta yapılan kimlik kontrolünde yakalanarak gözaltına alındı. U.A.'nın Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliğince "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan arandığı belirlendi.

MEHMETÇİĞE DUA

Edirne'de Selimiye Meydanı'nda, Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçiğe destek amacıyla Fetih Suresi okundu ve dua edildi. Duanın ardından vatandaşlara lokma ve ayran ikram edildi. Programa Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Başkan Yardımcısı Arif Meriç ve dernek üyeleri de katıldı.

AĞACA TAKILAN KUŞ KURTARILDI

Edirne'de vatandaşlar, Maarif Caddesinde bir ağacın dalına takılan kuşu Edirne Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ağacın kurumuş dallarına takılarak mahsur kalan kuşu başarılı çalışma sonucu kurtardı. Kanadının ağacın dallarına takıldığı sırada kırıldığı tespit edilen kuzgun türü kuş, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağında tedavi altına alındı. Kuşun tedavisinin tamamlanmasının ardından özgürlüğüne kavuşacağı belirtildi.

UĞUR MUMCU SUİKASTININ 25. YILI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun bombalı suikastla katledilmesinin 25. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu'yu sevgi, saygı ve özlemle andığını belirten Gürkan: "Kocaman bir yüreğe ve cesur bir kaleme sahip olan Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adadı. Özgürlüğün simgesi, cumhuriyetin sesi olan Mumcu; karanlığa karşı kalemiyle mücadele etti. Yazdığı gerçeklerle Türk milletinin yolunu aydınlattı." ifadelerine yer verdi.