Gürkan: "Asfalt Çalışmalarını Polise Şikayet Ediyorlar"

Gürkan: "Asfalt Çalışmalarını Polise Şikayet Ediyorlar"
Bunaltıcı hava sıcaklıkları nedeniyle gece saatlerinde yapılan asfalt çalışmaları polise şikayet edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehir genelindeki yollarda sürdürülen asfalt çalışmalarının gürültü oluyor bahanesiyle polise şikayet edildiğini söyledi. Gürkan: "Havalar gündüz çok sıcak ve çalışmalarımızı akşam serinliğinde sürdürmek zorunda kalıyoruz. Ama bazı kişiler gürültü oluyor diye polise şikayet ediyor." dedi.

Bunaltıcı hava sıcaklıkları nedeniyle Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt çalışmalarını akşam serinliğinde gerçekleştirmek zorunda kaldı. Böyle olunca çalışmalar gece geç saatlere kadar devam ediyor. Ekiplerin gece yaptığı asfalt çalışmaları bazı kişilerin gürültü sebebiyle polise şikayetine sebep oldu. Belediye Başkanı Gürkan; zaman zaman polis ekiplerinin gece çalışma sürdüren belediye personelinin yanına gelerek şikayet nedeniyle çalışmaları durdurmalarını istemek zorunda kaldıklarını, buna rağmen kamyonlarla bölgeye getirilen sıcak asfaltın serilmesi mecburiyetiyle çalışmalara ara vermediklerini söyledi.

Gece yapılan asfalt çalışmalarının polise şikayet edilmesine anlam veremediklerini söyleyen Gürkan: "Herkesi kastetmiyorum ama gürültü oluyor diye polise şikayet edenlere sesleniyorum: 40 derece sıcak havada, yaklaşık 160 derece sıcaklıktaki asfaltın ve aşırı sıcak yaratan iş makinelerinin başında çalışan emekçilerimizin yerinde siz olsanız ne yapacaksınız? Bu işi biraz da insani açıdan düşünsünler. Gündüz saatinde serilen asfalt, aşırı sıcaktan dolayı hemen donmayacak, zeminde bozulmalar yaratacak. Biz bu kente saat gözetmeksizin hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu asfalt yol işinin başka dönemi yok. Bu mevsimlerde yapılması gerekiyor. Aşırı sıcak ortamda görevlerini yapan arkadaşlarımıza teşekkür edilmesi gerekirken, meydana gelen gürültüye bir süre de olsa katlanılması gerekirken bizleri gürültü bahanesiyle şikayet edenlere anlam veremiyorum." dedi.