Gürkan: "Kusura Bakma Ama Tabii ki Su Basacak"

Gürkan: "Kusura Bakma Ama Tabii ki Su Basacak"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pazar günü meydana gelen yağışla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pazar günü meydana gelen yağışla ilgili basın açıklaması yaptı.

"İŞYERİ RUHSATLARINI İPTAL EDECEĞİM"

Su baskını yaşanan ev ve işyerlerinin imar planında sığınak veya depo olarak gösterilen yerler olduğunu belirten Gürkan: "Bizim vatandaşımız bu depo veya sığınakları eve çevirmiş. Kusura bakma ama tabii ki su basacak. Bugün oraların işyeri ruhsatlarını iptal edeceğim ve onları bu sorundan kurtaracağım." dedi.

Dünyanın her yerinde altyapı planlaması yapılırken o kentin 100 yıllık yağış ortalamasına göre projeler geliştirildiğini söyleyen Gürkan, Edirne'de altyapı sorununu olduğunu göreve geldiği günden bu yana her seferinde dile getirdiğini hatırlattı. Belediyecilikte her zaman yapılanların değil, yapılmayanların da konuşulduğunu ve birilerinin sürekli bu konu üzerinde eleştiri yaptığı söyledi.

Pazar günkü yağışın kısa süre içerisinde yollarda suların toplanmasına neden olduğunu söyleyen Gürkan: "Yağışın şiddetine göre makul bir süre geçtikten sonra orada hala su var ise, amenna. Ama yağmur yağarken bir taraftan ne olacak bu sular derseniz hiç kimse kusura bakmasın. Cenab-ı Allah'ın da bir takdiri var. Her yerin asfalt, kilit parke taş olmasını istiyoruz. İmar alanlarında her metrekareyi kullanalım, hiç yeşil alan kalmasın ama yağmur daha yağarken sular yer altına gitsin istiyoruz. Dünyada böyle bir şehir yok." dedi.

Sosyal medyada "Belediye nerede?" diye soranlara cevap veren Gürkan: "Edirne Belediyesi Alo 153 şikayet hattına gelen şikayetler raporlanır. Telefon görüşmeleri kaydedilir. İster gece, ister hafta sonu olsun ilgili ekiplere şikayet hakkında bilgi verilir, arızanın giderilmesi çalışmalarına başlanır. Dün 20'si tıkanma, 34'ü su baskını, 2'si hat çökmesi ile ilgili toplam 56 tane şikayet gelmiş. Su Kanalizasyon Müdürlüğümüz 5 farklı ekibiyle arızaları çözmüş. 34 noktadan vidanjör ile dolan sular çekilmiş. Kent genelindeki ızgaraların temizliklerini yapmışlar. Bu çalışmalar sabah saat 03.00'e kadar devam etti." ifadelerine yer verdi.

"SEÇİME BİR GÜN DE KALSA ALTYAPIYA GİRECEĞİZ"

Belediye tarafından yıllardır planlanan altyapı çalışmasını kesinlikle başlatılacağını söyleyen Gürkan: "Seçime baktığım yok. Eğer baksaydım halkı kandırmak çok zor bir şey değil: Biraz çiçek, boya, badana. Ama mesele o değil. Edirne'nin on yıllardır çözülmeyen temel sorunlarını çözüyoruz. Bir tek altyapı kaldı. Hepsini çözdük, altyapıyı da çözeceğiz. İsterse seçime bir gün kalsın, yine de altyapıya gireceğiz. Akılsız deli başkan olmaya razıyım." diye konuştu.

"İSTANBULLULAR AK BELEDİYECİLİK İLE YILLARDIR BÖYLE YAŞIYOR"

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı ve AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşıma, çeşitli kentlerden yağmur sonucu meydana gelen su taşkınlarının fotoğraflarını göstererek cevap veren Gürkan: "İstanbul'a, Bursa'ya AK belediyecilik güzelleşti. Edirneliler CHP belediyeciliğiyle böyle yaşıyor. İstanbullular 1994'ten bu yana AK belediyecilik ile böyle yaşıyor. Herkes tercihini buna göre yapsın." dedi. Edirne Jet Haber