Gürkan'a Yüklendi

Gürkan'a Yüklendi
Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kavgaz bölgesindeki imar planları ve çöplük konusunda ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kavgaz bölgesindeki imar planları ve çöplük konusunda ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediye başkanlığına bir daha aday olmayı planladığını belirten Sedefçi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ilişkin: "Şu anda Edirne'yi katlediyor." dedi.

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kavgaz bölgesindeki imar planları ve çöplük sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. En büyük rantın imarda olduğunun altını çizen Sedefçi: "Benim dönemimde o bölgede yapılan planlar vardı. Bu planlar askıya çıkartılmış, itirazlar görüşülmüş ve kesinleşmişti. Benim planlarımda en fazla yoğunluk konutlara bir buçuk, otel ve benzeri yapılara ise 2 idi. Gürkan ne yaptı? Bu planların tamamını sıfırladı, hiçbir şey yokmuş gibi kabul etti ve yeniden plan yaparak yoğunluğu arttırdı. Yoğunluğu arttırmak demek bir arsaya daha fazla inşaat yaptırmak, yani daha fazla rant sağlamak demek. Bunun da daha fazla pay demek olduğunu biliyorum. Burada belli menfaatler için belli kişileri kollamak, belli insanlara rant yaratmak için yeni planlar yapmak durumunda kaldı ve şu anda bu sebepten Türkiye'nin dilinde." ifadelerini kullandı.

Bölgede daire karşılığı insanlarla anlaşıp inşaat yapacak müteahhitlerin 2 yıldır beklediğini söyleyen Sedefçi: "2 yıldan bu yana inşaat maliyetleri arttı, müteahhitlerle 2 sene önce anlaştılar ama bu sürede maliyetler artınca müteahhitler zarar etme aşamasında geldi. Burada bir adam katliam yapıyor, hem üç beş kişiye rant yaratıyor hem de toplumun bir kesimini perişan ediyor. Bu kadar basit iş bu." dedi.

"ÜNİVERSİTEDE, BELEDİYEDE NE YAPTIĞINI İNSANLAR GAYET İYİ BİLİYOR"

Belediye başkanlığına bir defa daha aday olmayı planladığını ifade eden Sedefçi: "Burada kesinlikle pis kokular var, rant var. Kendisinin ne yaptığını, ne ettiğini bilmiyorum. Aslında biliyorum da söyleyemiyorum. Edirne çok iyi tanıyor kendisini. Üniversitede ne yaptığını ya da şu anda belediyede ne yaptığını insanlar gayet iyi biliyor. Sonuçta Edirne’yi şu anda katlediyor. İnşallah bu yanlıştan dönülür. Bu konuda çözüm üretilir diye düşünüyorum. Ben bir defa daha aday olmayı planlıyorum. Eğer aday olursam, açık konuşuyorum, bu yapılan kişisel rantları tamamen önleyeceğim. Planları eskiye çevirerek birilerine özel muamele yapılmasının, rant sağlanmasının da önüne geçmiş olacağız." şeklinde konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINA YAKIŞMAYAN BİR ADAM"

Çöplük konusuna da değinen Sedefçi: "Dört yıldan bu yana benim hazırladığım her türlü projeyi, yeri beceremediler ve çöplüğü yapamadılar. Çöp yakma tesisi yapılacak yerde, belediye’ye yakma parası verilecekmiş. Belediye parayı verir. Sen çöp yakma tesisi yapacağına, sıfır atık üreteceğine, enerji üreteceğine, şu anda yaptığın tesisle çevre kirletmek için imza atmış bulunuyorsun. Çöpten sızan suları toplayacaksın. Bu çöp suyunu direkt olarak doğaya vereceksin. Çöplüğün altındaki tabaka yırtılırsa bütün çöp suyu doğaya, yer altı suyuna karışır. Şu an torunlarını zehirlemek için bir projeye imza attın. Belediyecilikte bazen para düşünülmez. Belediyecilikte bazen para verilir ama halkın sağlığı, çevre düşünülür. Ama o tam tersi belediyeden tek para harcamadan çöp imha tesisi yapacakken onca para harcayarak yaptığı çöp gömme tesisi ile Edirne’ye zarar verdi. Yazık… Belediye başkanlığına yakışmayan bir adam. Onurlu bir insan bu görevde durmaz." dedi.

Gündem Gazetesi