Gürkan'dan "Görevden Alın" Talimatı

Gürkan'dan "Görevden Alın" Talimatı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bütçe hesabında yanlış rakam yazılması sebebiyle bir görevli için 'Görevden alın' talimatı verdi.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Belediye Meclisi'nin 2019 yılı gelir-gider bütçe görüşmeleri sırasında, bütçe hesabında yanlış rakam yazılması sebebiyle Yazı İşleri Müdürlüğünden bir görevli için "Görevden alın" talimatı verdi.

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2019 yılının bütçesi görüşüldü. Edirne Belediyesi 2019 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi 283 milyon 508 bin TL olarak onaylandı.

283 milyon 508 bin TL olması gereken bütçenin 283 milyon 500 bin TL olarak yazıldığının fark edilmesi üzerine Gürkan, Yazı İşleri Müdürlüğü görevlilerine yapılan hatanın sorumlusunun kim olduğunu sordu. Bir Yazı İşleri Müdürlüğü görevlisinin toplantı salonundan çıkmasını isteyen Gürkan: "Alın bunu görevden." talimatı verdi.

Gürkan: "283 milyon 508 bin liralık bütçeyi siz 283 milyon 500 bin lira olarak yazıyorsunuz. Fark edilmemiş olsa ne olacak? Bu şekilde onaylanmış olacak. Böyle bir hata olur mu? Kim yazdı bunları? Özür dilenecek bir şey değil. Sen misin sorumlusu? Tamam çık dışarı sen. Alın bunu da görevden. Oyun mu oynuyoruz burada ya?" şeklinde konuştu.