Hacılar Ülkemize Dönmeye Devam Ediyor

Hacılar Ülkemize Dönmeye Devam Ediyor
Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayarak Türkiye'ye dönen hacılar, İstanbul Havalimanı'nda yakınlarınca karşılandı.

İstanbul Havalimanı'na THY ve Suudi Arabistan'a ait havayolu şirketiyle hacı kafilesini taşıyan uçaklar indi.

Terminalde pasaport işlemlerini tamamlayan hacılar, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nin kapısında aileleri ve yakınlarınca karşılandı.

Hacılar yakınları ile uzun süre kucaklaşarak sevinç gözyaşı döktü.

Hacılardan Mücahit Demirhan, hacı olmanın çok güzel bir duygu olduğunu aktararak, "Hem sevinçliyiz hem de buruğuz. Oradan ayrılmak da kolay değil ama ülkemizi de çok seviyoruz. Burayı da çok özledik. Çok kalabalıktı. Nasip oldu genç yaşta gittik." dedi.

İrfan Fırat da hac vazifesini yerine getirmekten duyduğu mutluluğu aktardı.

Ülkeye döndüğü için de sevinçli olduğunu dile getiren Fırat, "Şimdi şükür namazımızı da kılacağız. Kazasız belasız yapıp geldik. Gayet güzel geçti. Hava biraz sıcaktı. 40 derece civarındaydı. İki defa umreye gittim, bu sefer de hacca gittik. Hac biraz daha yorucu. Günler hep belli. Müzdelife olsun, şeytan taşlama olsun... Bunların hepsini sırayla yaptığında yorucu oluyor. Yürüme mesafesi çok fazla. 35 bin adım attığımız zamanlar oldu. Hacca gitmeye niyetli olanlara tavsiyem gençken gitsinler. O zaman ibadetlerini çok iyi yaparlar." ifadelerine yer verdi.

Necmiye Elmaslı da hacda herkes için dualar ettiklerini belirterek, "Herkese dualarımızı yolladık. Vazifemizi yapıp Türkiye'ye döndük. Kızım, yeğenlerim, kardeşlerim karşıladı." şeklinde konuştu.

Hasibe Yalın ise hac ibadetinin çok güzel geçtiğini ifade etti.