Hafta Sonu 4 Bin Kişi Ziyaret Etti

Hafta Sonu 4 Bin Kişi Ziyaret Etti
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, hafta sonunda 4 bin 17 kişiyi ağırladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, hafta sonunda 4 bin 17 kişiyi ağırladı. Çocuklar, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında el izleriyle ve sihirli kartlarka Atatürk portesi yaptı.

Çocuk Müzesi'ne hafta sonunda ilgi yoğun oldu. Hafta sonunu fırsat bilen aileler, çocuklarıyla birlikte Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'ni ziyaret etti. Müzenin şehir dışından da ziyaretçileri oldu. Çorlu Özel Trakya Koleji 3. Sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Çocuk Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Çocuk Müzesi'ni ziyaret eden çocuklar, uzman eğitmen kadrosu eşliğinde sihirli kartlarla ve kendi el izleriyle Atatürk portesi yaptı. Etkinliğe katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocuklarla sohbet etti, çocuklara Atatürk'ü anlattı.

Belediye Başkanı Gürkan, Çocuk Müzesi'ni hafta sonunda 4 bin 17 kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Aktarılan bilgiye göre cumartesi günü 994 kişi, pazar günü 3 bin 23 kişi Çocuk Müzesi'ni ziyaret etti.

STEAM yani Finlandiya eğitim modelinden yola çıkarak 'Ellerim işliyor, zihnim çalışıyor' mottosuyla hizmet veren Çocuk Müzesi'nde çocukların yaşayarak ve yaparak öğrenme fırsatı yakalayacağını anlatan Gürkan: "Çocuk Müzemiz sürekli yenilenen eğitim programlarıyla çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak; daha bilinçli, özgüvenli, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesi için fırsatlar sunacak. Sadece Edirne'nin çocuklarına değil, Trakya ve Balkanlar'dan gelen çocukların da eğitimine büyük katkı sağlayacak. Müzeminin Bulgarca ve Yunanca tanıtımlarını yapıyoruz. Her iki dilde hazırlanan broşürlerimizi, kentimize gelen Bulgar ve Yunan vatandaşlarına dağıtarak onları müzemize davet ediyoruz." şeklinde konuştu.