Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde Son Hazırlıklar Yapılıyor

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde Son Hazırlıklar Yapılıyor
12 bin metrekarelik alana kurulan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde son hazırlıklar yapılıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılacak olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde son hazırlıklar yapılıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk; Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Şükrüpaşa Mahallesi'nde 12 bin metrekarelik alana kurulan interaktif çocuk müzesi ve eğitim kampüsü ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Gürkan, müzede STEAM ve Finlandiye Eğitim modeliyle eğitim verileceğini belirterek: "Aslında STEAM eğitim modelinin temeli Köy Enstitüleri'ne dayanmaktadır. Biz bu sistemi yıllarca kullandık, Finlandiya bizden alarak biraz daha geliştirdi ve dünyanın en geçerli eğitim modelini ortaya koydu. Bu nedenle çocuk müzemize, Köy Enstitüleri'nin kurucusu Milli Eğitim Eski Bakanı Hasan Ali Yücel'in ismini verdik." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Gürkan, müzede uygulanacak eğitim müfredatını anlatan kitapçıkları Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk'e verdi. Okullarda eğitim gören çocukların mutlaka Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'ne yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen Gürkan: "Burası çocuklarımıza doğayı ve doğa ile teknolojinin bağlantısını anlatacak. Çocuklarımız burada yaşayarak ve yaparak öğrenecek. Dünyanın en iyi eğitim modeliyle eğitim verecek olan bu müze, inanıyorum ki çocuklarımıza çok şey katacak. Çocuklarımız okullarda öğrendikleri bilgileri burada pekiştirme imkanına sahip olacak. Bu müzeyi, Cumhuriyetin çocukları olan Edirneli çocuklara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hediye edeceğiz. Çocuk müzesinde atanamadığı için belediyede farklı görevlerde çalışan öğretmenler görev yapacak. Müzede görev yapacak olan uzman öğretmenlerimiz tek tek okulları gezerek müze hakkında öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bilgilendirecek." dedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk de Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'ni çok beğendiklerini belirterek müzenin Edirne'ye hayırlı olmasını diledi. Edirne Jet Haber