Hayvan Heykelleri Yerlerini Alıyor

Hayvan Heykelleri Yerlerini Alıyor
İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nde müze içerisinde sergilenecek hayvan heykellerinin montaj çalışmalarına başlandı. 

Yapımı devam eden İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nde müze içerisinde sergilenecek hayvan heykellerinin montaj çalışmalarına başlandı.

Şükrüpaşa Mahallesi'nde 12 bin metrekarelik alana kurulan; Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurul Başkanlığının katkılarıyal Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun içeriklerle hazırşanan İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak.

Türkiye'nin ve Balkanlar'ın en büyük interaktif çocuk müzesi ve eğitim kampüsünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Çocuklarımızı STEAM ve Finlandiya eğitim modeliyle eğitim görecekleri; yaşayarak ve uygulayarak öğrenecekleri bir müzeye kavuşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müzede sergilenecek olan hayvan heykellerinin montajı gerçekleştiriliyor. Müzenin dış alanında iki ayrı ada oluşturuyoruz. Bunlardan biri dinozorların bulunduğu Paleontoloji adası, diğer ise böceklerin yer aldığı Entomoloji adası. Paleontoloji adasında çeşitli hayvan türlerinin fosil replikaları sergilenecek. Bu alanı görmeye gelenler, eğitimcilerimizin sunumuyla, bu fosil replikaları gerçekten toprak altından çıkıyormuş gibi izleyebilecek. Entomoloji adasında da hamam böceği, karınca, kral kelebek, peygamber devesi, uğur böceği, tarantula, çekirge, yusufçuk, helikopter böceği replikaları yer alacak. Replika heykellerin montajlarının ardından peyzaj çalışmalarını tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, müzenin 29 Ekim 2018 tarihinde törenle açılacağını söyledi. Edirne Jet Haber