"Hazine Yardımı Bütün Partilere Hakça Yapılmalı"

"Hazine Yardımı Bütün Partilere Hakça Yapılmalı"
Saadet Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı Recai Taşkın hazine yardımının bütün partilere hakça yapılması gerektiğini söyledi.

Hazine yardımının bütün partilere hakça yapılması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı Recai Taşkın: "Anayasamız partilerin ayakta kalabilmeleri ve iktidara gelebilmek için devletçe para yardımı alabilmelerini öngörmüştür." dedi.

Taşkın: "Anayasaya göre siyasi partilere devlet yeterli düzeyde ve hakça mali yardım yapar.  Çünkü Siyasi Partileri, çok partili demokratik düzenin gerekli kıldığı ölçüde devlet yardımından yoksun kılmak onları paraca güçlü kişi ve kuruluşların etki ve baskısı altına düşme tehlikesi ile karşı karşıya bırakabilir. Bununda siyasi partileri ne derece yıpratacağı ortadadır. Böyle bir tehlike ancak devlet yardımı ile önlenebilir." şeklinde konuştu.

"Anayasa partilere yapılacak yardımın yeterli düzeyde ve hakça olmasını emretmektedir." diyen Taşkın: "Dolayısıyla Devlet yardımı konusundaki bugünkü uygulama anayasaya aykırıdır. Ayrıca eşitsizliğe sebep olmaktadır. Yapılacak düzenlemede bu adaletsizlik giderilmeli, seçime girme yeterliliği kazanan bütün partiler ‘seçime hazırlık yardımı’ adı altında hazine yardımını alabilmelidir. Daha sonra seçimlerde alınan oya göre bütün partilere hakkaniyete uygun şekilde  hazine yardımı yapılmalıdır." ifadelerine yer verdi. Edirne Jet Haber