"Hedef 2023: 1 Milyon Amatör Denizci"

"Hedef 2023: 1 Milyon Amatör Denizci"
Proje kapsamında Enez Limanı'nda eğitim programları ve sınavlar başlatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının "Denizci Millet, Denizci Ülke" hedefine ulaşmak için başlattığı "Hedef 2023: 1 Milyon Amatör Denizci" projesi kapsamında Enez Limanı'nda da eğitim ve sınavlar başlatıldı.

Enez Liman Başkanı Necdet Biçici'den alınan bilgiye göre cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak ve verilecek denizcilik eğitimleri sonrasında amatör denizci belgesi sahibi olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, amatör denizclik belgesi almaya hak kazanacak ve özel tekne kullanabilecekler.

Proje kapsamında düzenlenen eğitim ve sınavlar Enez'de de başlatıldı. Enez Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitim seminerlerinde Tekirdağ Liman Başkanlığı Denizcilik Sörvey Mühendisi Fatih Kincal tarafından 600 kursiyere eğitim verildi ve sonrasında sınav düzenlendi.

Eğitimler, talep durumuna göre 2023'e kadar devam edecek.

DÜNYA TAŞIMACILIĞININ YÜZDE 84'ÜNÜ OLUŞTURUYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, daha önce yaptığı açıklamada, dünya taşımacılığında deniz yolunun payının yüzde 84 olduğunu ve bir ürünü deniz yoluyla taşımanın demir yoluna göre 3 kat, kara yoluna göre 7 kat, hava yoluna göre 21 kat daha ekonomik olduğunu söylemişti.