Hem Birinci Hem İkinci Oldu

Hem Birinci Hem İkinci Oldu
Düzenlenen öykü yarışmasında hem birincilik hem de ikincilik ödülü kazanan Nur İpek Önder Mert'e düzenlenen tören ile ödülü verilecek.

Edirne'nin Enez ilçesinde Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen Enez Öyküleri Yarışması'nın ödül töreni 15 Eylül 2017 tarihinde yapılacak. Hem birinciliği hem de ikinciliği kazanan Nur İpek Önder Mert'e ödülü verilecek.

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen Enez Öyküleri Yarışması'na 11 yarışmacının 15 öykü ile katıldığını belirten Dernek Başkanı Ulaş Demiray, katılımın az olduğunu ancak umduklarının çok ötesinde kaliteli öykülerin yarışmaya katıldığını söyledi. Zerrin Bağcivan, Sabriye Cemboluk, Yrd.Doç.Dr. Özcan Akgün ve Dr. Saliha Karagöz'den oluşan seçici kurul tarafından Nur İpek Önder Mert'in öyküsünün birinciliğe layık bulunduğunu ifade eden Demiray, amaçlarının yarışmaya katılan öykülerden oluşacak bir kitap hazırlamak olduğunu belirtti. Demiray, sözlerinin devamında: "Bu yıl bizim için çok yaralı bir deneyim oldu. Gelecek yıllarda bu tür yarışmalarla anılan ve tanınan bir kültür kenti yaratmanın yollarını aramaya devam edeceğiz." dedi.

Yarışmanın ödül töreni, 15 Eylül 2017 Cuma günü saat 18.00'de, derneğin Enez'deki yönetim yeri bahçesinde düzenlenecek.

NUR İPEK ÖNDER MERT KİMDİR?

Kasım 1985'te Üsküdar'da doğdu. Lisans öğrenimimi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümünde, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya ABD'de tamamladı. Halen aynı bölümde doktora çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli şiir ve öykü yarışmalarında farklı derecelere layık görüldü. 2010'da Mehmet H. Doğan Jüri Özel Ödülü ile Mayıs Yayınlarından çıkan "Kan Rüyayı Bozar" isimli bir şiir kitabı var. Karakalem, Yokluk Fanzin, Kan-Dil, Akatalpa, Yeniyazı, Anlaşılamamak, Arkadaş, Çün gibi edebiyat dergileri ve fanzinlerde şiirleri yayımlandı. Nur İpek Önder Mert; evli ve ikisi kedi, biri köpek olmak üzere en az 3 çocuk annesi olduğunu bildiriyor. EJH