Hıdırellez'de Sahur Sofrası Kurulacak

Hıdırellez'de Sahur Sofrası Kurulacak
Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nin bu yıl Ramazan Ayı'na denk gelmesi sebebiyle sahur sofrası kurulacak.

Her yıl 5-6 Mayıs'ta düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nin bu yıl Ramazan Ayı'na denk gelmesi sebebiyle sahur sofrası kurulacak. Kakava ateşi bir kez daha sevgi, barış ve kardeşlik için yanacak.

2017'de UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren ve baharın gelişini müjdeleyen Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nin programı açıklandı. 5 Mayıs 2019 Pazar günü saat 12.00'de Edirne Kapalı Cezaevi yanında düzenlenecek olan 8. Geleneksel At Yarışı düzenlenecek. Şenlikler saat 17.30'da Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki programla devam edecek. Protokol karşılanacak, açılış konuşmaları ve sahne gösterileri yapılacak. Ardından dev kakava ateşi bereket, sağlık, kısmet, neşe, şans, barış, huzur ve hoşgörü getirmesi için yanacak.

6 Mayıs 2019 Pazartesi günü Ramazan'ın ilk günü olması sebebiyle Sarayiçi'nde sahur sofrası kurulacak. Binlerce kişi Hıdırellez Sahuru'nda buluşacak. Ardından dilekler, dilek ağacına bağlanarak nehre atılacak. Buradaki programın ardından saat 12.30'da Saraçlar Caddesi'nde Edirne Belediye Bandosu konseri ile Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi düzenlenecek. Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, yumurta kırma ve niyet çekilişi ile son bulacak.

Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nin yaklaşık 1400 yıllık bir gelenek olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şenliklere bir kez daha ev sahipliği yapmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını belirterek: "Katılım her geçen yıl artıyor. Bir yıl öncesinden otellerden yer ayırtan, kakava ateşini bizlerle birlikte yakmak isteyen yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz, bu yıl Ramazan'ın gelişinin heyecanına da Edirne'de ortak olacak. Baharın ve Ramazan'ın bereketinin Edirne'den tüm dünyayı sarmasını, kakava ateşinin tüm dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederek herkesi 5 Mayıs Pazar günü kakava ateşini yakmaya ve Ramazan'ın başlangıcı nedeniyle 6 Mayıs sabahı gerçekleştireceğimiz Hıdırellez Sahuru'na davet ediyorum." diye konuştu.