Hızlı Tren İçin Temel Atıldı

Hızlı Tren İçin Temel Atıldı
Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı'nın Çerkezköy-Kapıkule kesiminin temeli atıldı.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım İşi temel atma töreni Edirne'de gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan eski Karaağaç Tren Garı'nda düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, AB Ulaştırma ve Hareketlilik Komisyoneri Vİoleta Bulc, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Angel Popov ve Edirne Valisi Ekrem Canalp katıldı.

Temeli atılan demiryolu hattının AB ile ilişkileri güçlendireceğini vurgulayan Bakan Turan, Halkalı-Kapıkule demiryolu hattının hizmete girmesiyle Trans-Avrupa Ulaştırma Ağlarına yüksek kalitede bağlanmanın son aşamasının tamamlanacağını bildirdi.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin, Avrupa Birliği ile iş birliği içerisinde uzun zamandır hayata geçmesi için çaba sarf edilen bir proje olduğunun altını çizen Bakan Turhan, şunları söyledi: "Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattının hizmete girmesiyle herkes için ticari hareketlilik ciddi boyutlara ulaşacağından herkes kazançlı çıkacaktır. Temelini atacağımız Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule Kesiminin İnşası için ise 275 milyon Avro AB hibesi kullanılarak yeni bir rekora daha imza atılmış olacaktır. Yaklaşık 4 yıl sürecek olan inşaat çalışmaları esnasında ihtiyaç duyulacak iş gücü diğer projelerimizde olduğu gibi yine bölgeden temin edilecektir. Hattın hizmete girmesiyle ticari hareketlilik ciddi boyutlara ulaşacağından herkes kazançlı çıkacaktır."