İBB'den Emsal Karar! Hiranur Vakfı Mühürlendi!

İBB'den Emsal Karar! Hiranur Vakfı Mühürlendi!
İBB tarafından yapılan incelemede, Hiranur Vakfı'nın 5 blok için ruhsat aldığı, yapı ruhsatında blok arasını bahçe olarak gösterdiği ve mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasında kaçak külliye inşa ettiği ortaya çıktı.Suç...

İBB tarafından yapılan incelemede, Hiranur Vakfı'nın 5 blok için ruhsat aldığı, yapı ruhsatında blok arasını bahçe olarak gösterdiği ve mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasında kaçak külliye inşa ettiği ortaya çıktı.

Suç İlçe Belediyesinin! 

25 Şubat 2022'de Sancaktepe Belediyesi'ne kaçak yapı denetimine gereğinin yapılması için İBB İmar Müdürlüğü yazı gönderdi. Ancak 3 ay geçmesine rağmen ilçe belediyesinden yanıt alamadı.

Daha sonra İBB İmar Müdürlüğü, 6 haziran 2022'de tekrar bir yazı göndererek belediyeye hatırlatmada bulundu. 4 Ağustos tarihinde İBB'ye yanıt veren Sancaktepe Belediyesi, işlemlerin devam ettiğini bildirdi.

Ancak tekrar yanıt alamayan İBB, son olarak 7 Eylül 2022'de Sancaktepe Belediyesi'ne sorumluluğunu bir kez daha hatırlattı.

İskan Alınmadan Kullanılmaya Başlanmış! 

3 aylık yasal süre boyunca herhangi bir yanıt alamayan İBB İmar Müdürlüğü ekipleri, henüz iskanı alınmamış olan Hiranur Vakfı'na ait yapıyı 'Yapı Tatil Tutanağı' ile mühürledi.

Vakıf Yıkılabilir 

Mühürleme kararı sonrasında İBB, ruhsat sahibine gereken para cezasını kesecek. Ayrıca kaçak yapının sorumlularına yapının yıkılması adına 1 ay kadar süre tanıyacak. Bu süre içinde eğer yapı yıkılmazsa, İBB tarafından yıkılacak.