İçki Ruhsatına Tepki

İçki Ruhsatına Tepki
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Erasta Alışveriş Merkezinde bir işyerine içki ruhsatı verilmesiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Erasta Alışveriş Merkezinde bir işyerine içki ruhsatı verilmesiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Edirne Belediye Meclis Toplantısında konuşan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Edirne Belediyesinin hayırlı çalışmalarını bekledikleri Ramazan ayında kötü yolda bir çığır açılmaya çalışıldığını gördüklerini belirterek: "Özellikle Ramazan ayında Edirne Belediye Meclisi'nin içki ruhsatı vermesi çok büyük bir talihsizlik oldu." dedi.

Demirkıran; içki ruhsatı verilecek yerlerin resmi binalara uzak olmasının kanunda kesin olarak belirtildiğini ifade ederek, içki ruhsatı verilmek istenen yerin DSİ ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne kanunda belirtilen mesafeden daha yakında olduğunu söyledi. Kanuna karşı bir hile yapıldığını dile getiren Demirkıran: "Resmi binalara uzak bir köşe işyeri için ruhsat isteniyor. İçki ruhsatı alınmak istenen yerin uzaklığının yeterli olduğuna ilişkin bir rapor alınıyor. Ayrıca bir işyeri için alınıyormuş gibi görünen ruhsatın tüm alışveriş merkezinde geçerli sayılmasından endişe duyuyoruz. Bir diğer endişemiz üniversite ve liseye olan yakınlık." şeklinde konuştu.

Demirkıran: " 'Kim bir hayra vesile olursa, hayırlı bir yol açarsa, ondan elde edilen sevaplar ona vesile olanın hesabına da yazılır. Kim de bir kötülükte çığır açarsa, bir kötülüğe vesile olursa, orada işlenen günahların bir misli de onun/onların hesabına yazılır.' Bu sorumluluğu hatırlatmayı bir görev biliyoruz ve bu yanlışlıktan dönülmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. EJH