İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Girdi
Edirne'de yapımı tamamlanan 43 adet tesis ve içme suyu arıtma tesisi hizmete alındı.

Edirne'de yapımı tamamlanan 43 adet tesis ve içme suyu arıtma tesisi hizmete alındı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan 7,7 milyar lira yatırım bedelli 375 eser hizmete alındı.

Hizmete alınacak Keşan Atık Su Arıtma Tesisi, İçme Suyu Kayalıköy Barajı Arıtma Tesisi, Kayalıköy Barajı İsale Hattı, sulama ve tek tesis olarak değerlendirilen 34 adet taşkın koruma tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde yaptığı toplu açılış töreni ile Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından hizmete alındı.

Edirne Valisi Günay Özdemir açılışta yaptığı konuşmada: "Serhat şehri Edirne’den hepinizi saygıyla selamlıyorum. Açılışını yapacağımız 'Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi' ile Edirne’nin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacak. Kayalı Köy Barajı’ndan alınacak su bu tesislerimizde arıtıldıktan sonra şehir şebekesine ve verilecek. Ayrıca Bakanlığımızca Edirne’ye Ergene Havzasının 13. ve son atık su arıtma tesisi olan Keşan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin de yer aldığı 9 ayrı tesis daha kazandırılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanım bugün ayrıca talimatınız ile hayata geçirilen ağaçlandırma seferberliği kapsamında 4 milyarıncı fidanı toprakla buluşturacağız. Burada adınıza dikeceğimiz çınar fidanı ile son 15 yılda toprakla buluşturulan fidan adedi 4 milyarı bulacak. Edirne’ye kazandırılan bu tesislerin ve ülkemiz genelinde yapılan 375 tesisin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından ülke genelinde yapımları tamamlanan 375 tesis hizmete alındı. Edirne Jet Haber