İki Cana 54 Yıl Hapis

İki Cana 54 Yıl Hapis
Edirne'de boşandığı eşinin evini basarak evde misafir olarak bulunan iki kişiye öldürme suçundan yargılanan sanık, iki kişiyi kasten öldürmek suçundan önce ayrı ayrı müebbet cezasına çarptırıldı. Daha sonra bu ceza mahkemedeki iyi halden toplam 50 yıl hapse indirildi.

Edirne'de boşandığı eşinin evini basarak evde misafir olarak bulunan iki kişiye öldürme suçundan yargılanan sanık, iki kişiyi kasten öldürmek suçundan önce ayrı ayrı müebbet cezasına çarptırıldı. Daha sonra bu ceza mahkemedeki iyi halden toplam 50 yıl hapse indirildi. Sanığa yardım ettiği ileri sürülen bir kişi ise beraat etti.

Edirne'de iki kişinin hayatını kaybettiği cinayetin sanığına dün yapılan son duruşmada ceza yağdı. Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili yargılama yaklaşık iki yıldır sürüyordu. 2 çocuğuyla birlikte yaşayan Hanife Özdemir, 17 Ağustos 2015 akşamı erkek arkadaşı Serkan Elmalı ve arkadaşları olan çift Erkan Başyurt ve Bahar Y. ile oturdukları sırada 2 yıl önce boşandığı eşi Erkan Sağlam eve girmiş ve "Serkan hanginiz?" diye bağırması üzerine çıkan kavgada Erkan Sağlam'ın silahından çıkan 5 kurşun Serkan Elmalı ve Erkan Başyurt'a isabet etmişti. Olay sonucunda ağır yaralanan Serkan Elmalı olay yerinde, Erkan Başyurt ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay yerinden kaçan Erkan Sağlam, bir süre bir bağ evinde saklandıktan sonra yakalanmış ve savcılıktaki ifadesinde: "Erkekleri vurmak için gitmiştim." dediği öğrenilmişti.

Erkan Sağlam, ilk duruşmadaki savunmasında Serkan Elmalı ve Erkan Başyurt'un kendisine küfür edip saldırdığını ileri sürmüş, şahıslara silahını doğrulttuğunu ancak ateş etmediğini söylemiş; Serkan Elmalı'nın ağabeyi de Hanife Özdemir ile Serkan Elmalı'nın arasında ilişki olup olmadığını bilmediklerini söylemişti. Davanın ikinci duruşmasında Erkan Sağlam'a yardım ettiği iddia edilen Volkan V. sanık olarak; Hanife Özdemir, Bahar Y. ve Hanife Özdemir ile Erkan Sağlam'ın çocukları tanık olarak dinlenmişti. Hanife Özdemir, Erkan Sağlam'ın iddiasına göre: "Evde uygunsuz vaziyette kimse yoktu. Ayrıca çocuklarım Serkan ile evleneceğimi bilmiyorlardı. Onu sadece 'Serkan Abi' olarak biliyorlardı." diye ifade verirken; Bahar Y. de evde kimsenin uygunsuz vaziyette olmadığını söylemişti. Tanık olarak beyanda bulunan Hanife Özdemir ve Erkan Sağlam'ın çocukları, ilk ifadelerinde annelerinin bir polis memuruyla beraber onların ağzından yazdığını söyledi ve babalarının ellerinde silah görmediklerini söylemişlerdi.

Davanın dördüncü celsesinde ise duruşma savcısı, sanık Erkan Sağlam hakkında mütalaa vermiş, savcı  mütalaasında sanık Erkan Sağlam’ın diğer sanık Volkan V.’den aldığı bilgilerle eski eşinin konut dokunulmazlığını ihlal ederek, belinden çıkarttığı silahla Hanife Özdemir, Bahar Y. ve maktuller Serkan Elmalı ile Erkan Başyurt’u tehdit ettiği, Serkan Elmalı’yı tasarlayarak, Erkan Başyurt’u ise kasten öldürdüğünü belirterek, sanığın bu suçlardan ayrı ayrı cezalandırılmasını istemişti.

DÜN KARAR ÇIKTI

Davanın dün görülen karar duruşmasında sanık Erkan Sağlam, maktullerden Serkan Elmalı'nın küfür ederek üstüne atladığını ve boğuştukları sırada olayın meydana geldiğini söyleyerek: "Ben herhangi bir plan yapmadım. Ben bu kişilere zarar vermek istesem önce kapıdan girince eşime zarar verirdim." dedi. Eşi tarafından bir komploya düştüğünü söyleyerek, karşı tarafın aleyhe beyanlarını kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Bu karara göre sanık Erkan Sağlam, Serkan Elmalı'yı kasten öldürdüğü sübut bulunarak Türk Ceza Kanununun 81. maddesine göre 'kasten adam öldürme' suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın mahkemedeki iyi hal ve tavırları nedeniyle müebbet hapis cezası 25'er yıl hapis cezasına çevrilirken; 'ruhsatsız silah alma, bulundurma, taşıma veya kullanma' suçundan 10 ay hapis ve 500 TL para cezası, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası, 'silahla tehdit' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası olmaz üzere toplam 54 yıl 7 ay hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Erkan Sağlam'a cinayet öncesi ve sonrasında yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan Volkan V. ile cinayetten sonra sanığı bağ evinde sakladığı gerekçesiyle ise davanın sanığı konumunda olan Mustafa K., ise beraat etti.

Gündem Gazetesi