İki Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İsteniyor

İki Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İsteniyor
Edirne'de birlikte yaşadığı dedesini ve babaannesini bıçaklayarak öldüren 22 yaşındaki Oğuzhan S. hakkındaki iddianame tamamlanarak hakkında dava açıldı.

Haziran ayında birlikte yaşadığı dedesini ve babaannesini bıçaklayarak öldüren 22 yaşındaki Oğuzhan S., apartman girişinde karşılaştığı halası ve kuzenini de bıçakla yaralamıştı. Oğuzhan S. hakkındaki iddianame tamamlandı ve hakkında dava açıldı.

Edirne 1. Ağur Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede kuzen Ali Barış E., hala Çiğdem S. ve baba Cem S. müşteki olarak yer aldı. Cumhuriyet Savcısı Murat Göçer tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Oğuzhan S. hakkında öldürdüğü dede ve babaannesi içni ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, öldürmeye teşebbüs ettiği halası ve kuzeni için toplam 40 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede; Oğuzhan S.'nin dedesi Zeynel S. ve babaannesi Firdevs S.'ye yönelik "Çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikli kasten öldürme" suçundan iki kez, halası Çiğdem S.'ye karşı "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", kuzeni Ali Barış E.'ye karşı "Çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikli kasten öldürme" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

İddianamede Oğuzhan S.'nin emniyette verdiği ifadesiyle savcılıkta verdiği ifadenin farklı olduğu belirtildi.

İddiamede, olayda yaralanan hala Çiğdem S.'nin ifadesi de yer aldı. Çiğdem S. ifadesinde; Oğuzhan S.'nin 2015-2016 yılları arasında hastanede psikolojik tedavi gördüğünü, daha sonrasında şüphelinin sürekli davranış bozukluğu içinde olduğunu ve annesi Firdevs ile babası Zeynel S.'ye kötü davrandığını, onları itip kaktığını söyledi. Olay günü öncesi ve olay günü Oğuzhan S. ile görüştüklerini söyleyen Çiğdem S., Oğuzhan S.'ye davranışlarını düzeltmesi ve normal bir genç insan gibi davranması gerektiği yönünde telkinde bulunduğunu ifade etti. Çiğdem S.'nin olay gününü anlattığı ifadesinde Oğuzhan S.'nin saat 11.00 sıralarında evlerine gelerek kendisinden özür dilemek istediğini, kendisinin de eski Oğuzhan olana kadar affetmeyeceğini söylediği yer aldı.

Babalar Günü'ne gitmek için kızını beklediği sırada annesinin apartmanında gelen ses üzerine annesinin oturduğu apartmana oğlu ile birlikte gittiklerini anlatan hala Çiğdem S.; oğlu Ali Barış E.'nin hızla partmana kendisinden önce girdiğini, apartmanın girişince şüpheli Oğuzhan S.'nin oğlunu bıçakla kovaladığını ve oğluna saldırdığını, oğlunu şüphelinin elinden kurtararak şüphelinin bıçak olan elini havaya kaldırarak yapmaması için bir süre yalvardığını, şüphelinin bıçağı defalarca kendisine sapladığını, bıçağı sol koluna sokup içerisinde çevirerek anlamsızca güldüğünü, o sırada oğlunu kanlar içerisinde bir aracın içerisinde gördüğünü ve oğlunun kendisini araca binmesi için çağırdığını, kendisini araca doğru giderken şüpheli Oğuzhan S.'nin arkasından kendisini bıçaklamaya devam ettiğini, aracın binip kapıların kilitlendiğinde şüphelinin aracın camına bıçağın arkasıyla vurduğunu gördüğünü söyledi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Olay yerini gösteren kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu kuzen Ali Barış E. ile hala Çiğdem S.'nin apartmana girdiklerini ve apartmandan sırtında kan lekeleri olarak koşarak çıktıkları, şüpheli Oğuzhan S.'nin kuzeni Ali Barış E.'yi sırtından ve halası Çiğdem S.'yi ise sırt ve karın kısmından birden fazla kez bıçakladığı tespit edildi.

ADLİ TIP RAPORU DOĞRULADI

Saldırıya uğrayanlara ait hekim ve Adli Tıp Kurumu raporunda anne oğlun kesici ve delici aletle yaralandıkları ve bu yaralanmaların kişinin yaşamını tehlikeye sokacak türde olduğu belirtildi.

CEMAATE KATILMIŞ

İddianamenin son kısmında şu ifadelere yer verildi: "Yapılan tüm inceleme ve araştırmalar sonucunda, şüpheli Oğuzhan S.’nin annesinin küçük yaşta vefat ettiği için yaklaşık 11-12 yıldır büyükbabası ve büyükannesi maktul Zeynel S. ve Firdevs S. ile birlikte yaşadığı, maktul şahıslarla arasının iyi olmadığı, zira şüpheli Oğuzhan'ın dini bir cemaate katıldığı ve kendisini dini açıdan farklı hissederek büyükbabası ve büyükannesi ile anlaşamadığı, hatta olay tarihinden kısa bir süre önce hatası müşteki Çiğdem ile tartıştığı, halası Çiğdem’in kendisine büyü yaptırdığını söylediği, bilahare şüpheli Oğuzhan S.’nin olay tarihinde maktul şahısların şüpheliye karşı olumsuz hiçbir davranışı bulunmadığı halde hiçbir sebep yokken ilk önce mutfakta bulunan maktul Firdevs’i defalarca bıçaklayarak öldürdükten sonra, maktul Zeynel'i bıçakla defalarca vücudunun hayati bölgelerine soktuğu, şüphelinin maktul Zeynel’in baş kısmından bıçak darbesi ile kesmesi hatta maktul Zeynel’in can çekişmesin diyerek kalbine bıçak sokmak suretiyle canavarca hisle adam öldürme suçuna iki kez işlediği, bu surette şüphelinin gerek dini gerekse hayata ilişkin konularda tutum ve davranışlarını beğenmediği ve ters düştüklerini söylediği büyükannesi ve büyükbabasını daha önceden öldürmeyi planladığı; diğer taraftan olay yerinin gerçekleştiği apartmana sesleri duyarak gelen halasının oğlu Ali Barış’ı vücudunun muhtelif yerlerinden öldürmek amacıyla defalarca bıçakladığı, araya girmek isteyen hala Çiğdem S.’yi de vücudunun muhtelif yerlerinden defalarca bıçakla yaraladığı, müşteki Çiğdem S. ile Ali Barış E.’nin kaçmak suretiyle şüphelinin elinden kurtulduğu, şüphelinin bu şahısların peşinden gelerek bıçaklamaya devam etmek istediği, zira müşteki şahıslar kaçmasalar bu şahısları öldüreceğini şüphelinin kendisi bizzat ifade ettiği gibi kamera kayıtlarında da görüldüğü, sonuç olarak şüpheli Oğuzhan S.'nin büyükbabası ve büyükannesini tasarlayarak ve canavarca hisle öldürdüğü, müşteki Çiğdem. S. ile müşteki Ali Barış E.’yi canavarca hisle kasten öldürmeye çalıştığı anlaşılmıştır."

NE KADAR HAPSİ İSTENİYOR?

Oğuzhan S.; dedesi ve babaannesini tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürdüğü, suçu üstsoy veya altsoydan birine ve beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlediği için TCK’nın 82’inci maddesinin 1’inci fıkrası a, b, d ve e bentlerine göre iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Halası ve kuzenine karşı işlediği suç da ağırlaştırılmış müebbet hapsi gerektiriyor. Ancak suç teşebbüs aşamasında kaldığı için ayrı ayrı 20’şer yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak. Gündem Gazetesi - İlkyaz Savaş