İkinci El Otomobil Piyasasında Son Durum!

İkinci El Otomobil Piyasasında Son Durum!
Döviz kurlarında ve maliyette yaşanan artış, çip krizi, pandemi süreci derken pek çok faktör otomobil fiyatlarının yükselmesine sebep olmuştu. Otomobil fiyatlarında görülen yükselişten ikinci el araba piyasası da nasibini...

Döviz kurlarında ve maliyette yaşanan artış, çip krizi, pandemi süreci derken pek çok faktör otomobil fiyatlarının yükselmesine sebep olmuştu. Otomobil fiyatlarında görülen yükselişten ikinci el araba piyasası da nasibini alıp geçtiğimiz dönemlerde hızlı bir şekilde yükselişe geçmişti. Bir anda artan fiyatlar sebebi ile vatandaşlar ikinci el otomobil almakta zorluk yaşadı. Tüm bunların yaşandığı ikinci el otomobil piyasasında şimdilerde sessizlik hakim.

İkinci El Otomobil Piyasası Ne Durumda?

ÖTV'nin sıfırlanması iddiaları ortaya atıldıktan sonra düşüşe geçen ikinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ediyor.

Sıfır otomobil fiyatlarında son zamanlarda az da olsa bir düşüş yaşandı. Meydana gelen düşüşle birlikte sıfır araba piyasasında hareketlilik görülürken ikinci el araba piyasası sessizliğe büründü.

Oto alım-satım yapan galericiler bu sessizliği dönemsel bir durgunluk olarak ifade ediyor. Oto galericiler, ÖTV'de indirim ve yerli otomobil TOGG bekleyenlerinde alım yapmaya yanaşmadığını aktardı.

İkinci El Araç Fiyatları Ne Olacak?

Bloomberg HT’ye konuşan 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, ikinci el araç fiyatlarına yönelik açıklamalar yaptı.

İkinci el araba fiyatlarında görülebilecek maksimum gerilemenin yaşandığını ifade eden Ülgür, fiyatların daha gerilemeyeceğini söyledi.

Eylül ayına bakıldığında hafif ticari araç ve otomobil pazarı 2021'in Eylül ayına göre yüzde 8,7 büyüme gösterdi. Eylül'de otomobil satışları geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 2,9 artışla 44 bin 681 olurken, hafif ticari araç satışları da yüzde 26,7 artışla 17 bin 403 olarak kayda geçti.