İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin Temelinin %40'ı Atıldı

İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin Temelinin %40'ı Atıldı
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde temeli atılan Edirne İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temelinin %40'ı tamamlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde temeli atılan Edirne İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temelinin %40'ı tamamlandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Çevreci olan bir kent, bu tesisle birlikte atıklarını gururla ve güvenle doğaya bırakabilecek." dedi.

Edirne'nin bir il olmasına rağmen atıksu arıtmasının olmadığına dikkat çeken Gürkan: "3 yıl önce İller Bankasına projesini yaptırmaya başladık. Göreve geldiğimizde atıksu arıtmanın sadece yer problemi çözülmüştü. Onun dışında bir çalışma yoktu. İller Bankası projeyi hazırladı, onlara yetki verdik ve ihaleye çıktılar. Esen İnşaat firması KDV ile beraber yaklaşık 33 milyon TL bedelle ihaleyi kazandı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde temelini attık." dedi.

Evsel atıklar ile kanalizasyon atıklarının bu tesiste temizleneceğini anlatan Gürkan, tesisten çıkan arıtılmış suyun doğaya bırakılacağını ve tarımsal amaçla kullanılacağını söyledi. Canlı yaşamına ve ekosistemine bir olumsuzluğu olmayacağının altını çizen Gürkan: "Karaağaç Mahallesi hariç 23 mahallemizin evsel ve kanalizasyon atıkları borular ve kanalizasyon sistemleri vasıtasıyla buraya toplanacak ve burada arıtılacak. Karaağaç Mahallesi, Meriç Nehri'nin arkasında kaldığı için Karaağaç için özel bir paket arıtma yapılıyor." şeklinde konuştu. Edirne Jet Haber