İlk Fenerbahçe Evi Edirne'ye

İlk Fenerbahçe Evi Edirne'ye
Türkiye'nin dört bir yanında kurulması planlanan Fenerbahçe Evleri'nin ilki Edirne'de kuruluyor.

Fenerbahçe Spor Kulübünün 'Hedef 1 Milyon Üye' projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında kurulması planlanan Fenerbahçe Evleri'nin ilki Edirne'de kuruluyor. 15 bin 500 metrekarelik bir arazide kurulacak olan Fenerbahçe Evi için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da katılımıyla temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaptı ve Edirne'nin dünya ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Bu nedenlerle ilk Fenerbahçe Evi’nin Edirne’ye yapılmasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Gürkan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a da verdiği sözü tuttuğu için teşekkür etti. Gürkan: "Sadece belediye başkanı olarak değil aynı zamanda da bir Fenerbahçe kongre üyesi olarak biliyorum ki, Başkan Aziz Yıldırım’ın sadece bugün değil, gelecekte de çok büyük hizmetleri olacak büyük hizmetler yapacak." dedi.

"HEDEFİMİZ TURİST SAYISINI 10 MİLYONA ÇIKARTMAK"

Fenerbahçe'nin Edirne'de tesisi olmasının 2 milyon 845 bin turist sayısını yukarılara çekeceğini söyleyen Gürkan: "Bu sadece Edirneli Fenerbahçelilere değil, her takıma mensup tüm Edirnelilere katma değer yaratacak. Fenerbahçe nasıl 10 Kasım’da Anıtkabir’e akıyorsa, Edirne’de de bu kucaklayıcılığını göstermiş olacak. Bunun için gerçekten değerli başkanımızla gurur duyuyoruz. Edirne’de yapılacaklar bununla sınırlı değil. Hedefimiz, turist sayısını 10 milyona çıkartmak. Hayalleri olmayanın hedefleri de olmaz. Belki 10 milyon olmaz belki 8 milyonda kalır ama biz Güneşi hedefliyoruz ama ıskalasak bile yıldızlara mutlaka ulaşacağız." dedi. 

1 Milyon Üye Projesi’nin başlangıç noktasının Edirne olduğunu ifade eden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım: "Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Antalya’ya ve Türkiye’nin her toprağını kapsayacak şubelerinin kurulduğu yerde Fenerbahçe Evleri yapacağımızı 1 milyon projesine başlarken söz vermiştik. Ve ilkini de burada başlatıyoruz." şeklinde konuştu. 

"TÜRK SPORUNUN BAŞPEHLİVANI AZİZ YILDIRIM"

Temel atma bölümünde Yıldırım, Gürkan’a üzerinde ismi yazılı Fenerbahçe forması hediye etti. Gürkan da Tarihi Kırkpınar Güreşleri ile özdeşleşen Edirne’nin simgelerinden Altın Kemer'in bir minyatürünü Yıldırım’a takdim etti. Kırkpınar’da üst üste 3 yıl başpehlivanlığı kazananın Altın Kemer’in sürekli sahibi olduğunu hatırlatan Gürkan: "Sayın Başkan’a tüm altın kemerlerini verseydik iflas ederdi. O nedenle Türk sporunun ve Türk futbolunun başpehlivanı olan Aziz Yıldırım’a altın kemerin minyatür bir örneğini verdik." dedi.

"MAYIS 2018'DE AÇILACAK"

Edirne Fenerbahçe Evi’nin 2018 yılının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor. Edirne Fenerbahçe Evi’nde genel amaçlı bir sosyal tesis binası, 30 x 15 metre ölçülerinde bir açık yüzme havuzu, 1'er adet futbol halı sahası ve tenis kortu ile otopark yer alacak.

ARSA 2 YIL ÖNCE ALINMIŞTI 

Aralık 2015'te Fenerbahçe Spor Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada: “Kulübümüzün en önemli projelerinden biri olan Hedef 1 Milyon Üye kapsamında, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği, hedeflenen 'Fenerbahçe Evleri' projesi için 1 arsa daha satın aldı. Edirne Merkez’de, 16.800 metrekarelik arazi, 1.512.000 TL karşılığında, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği tarafından satın alındı. Hedef 1 Milyon Üye projemizin en önemli parçalarından biri olan 'Fenerbahçe Evleri' projesiyle kulübümüz, satın alınan bu araziler üzerine Fenerbahçe Evleri ve Sosyal Tesisler inşa etmeyi planlamaktadır.” denilmişti.

"EDİRNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI" DENİLDİ 

Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yer alan haberde, Edirne'nin büyükşehir olmamasına rağmen Belediye Başkanı Recep Gürkan'a "Büyükşehir Belediye Başkanı" denmesi dikkatlerden kaçmadı. Edirne Jet Haber