İmamoğlu Davasında Karar Açıklandı, Mahkeme 'İndirim Olmayacak' Dedi!

İmamoğlu Davasında Karar Açıklandı, Mahkeme 'İndirim Olmayacak' Dedi!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret davasında karar açıklandı. Mahkeme, Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.Diğer Detaylar da Eklendi Anadolu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret davasında karar açıklandı. Mahkeme, Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Diğer Detaylar da Eklendi 

Anadolu 7. Asliye Zeca Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında, sanık Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almasına karar verildi.

Çok sayıda CHP ve İYİ Partili isimlerin de yer aldığı duruşmada bazı delillerin tam araştırılmadığı sebebiyle mahkeme, savcının 4 yıllık hapis cezası isteğini reddetmişti. Reddi hakim talebi ise üst mahkeme tarafından tutanağa geçirilmişti.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal polat ise hükmün açıklanmasından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tanık olarak dinlenilmesini istemiş, mahkeme bu talebi reddetmişti.

İmamoğlu'na 2 Yıl 7 Ay 15 Gün Hapis Kararı 

Kararı açıklayan mahkeme hakimi, 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı hakaret' suçlamasıyla İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün süreyle hapis cezası verildiğini duyurdu. Mahkeme verilen cezada indirim uygulanmayacağının altını çizdi.